Από επιτυχία σε επιτυχία

Η Ελλάδα έπεσε από την 35η στην 73η θέση στην ετήσια λίστα που καταγράφει το σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως, αλλά δεν γίναμε ρεζίλι διεθνώς, γιατί ο Τύπος δεν είναι ιερός όπως η Ακρόπολη, αφού δεν τον επισκέπτονται με εισιτήριο οι τουρίστες.



Η ραγδαία πτώση της Ελλάδας στο θέμα του σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου αποδίδεται στις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων μέσα στο 2010, αλλά η κατάσταση θα βελτιωθεί, αφού οι δημοσιογράφοι απολύονται μαζικά και σε λίγο θα ψάχνεις δημοσιογράφο να τον πλακώσεις στις μπουνιές και δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα.

Στην έκθεση των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ που μετέδωσαν -ή δημοσίευσαν- την είδηση ξέχασαν να το αναφέρουν. Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σεβασμός της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα όσο ο Τύπος βρίσκεται στα χέρια των νταβατζήδων. Για να σεβαστούμε τον Τύπο, πρέπει πρώτα να τον ελευθερώσουμε από τους νταβατζήδες.

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Είναι τόσο απλό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.