Πες μου παππού, αυτός ο κόσμος πάει πού;

Στη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης, στην οδό Ερμού, ηλικιωμένος άνδρας με ποδήλατο έχει την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που τον πετάνε κάτω και τον χτυπάνε με τα γκλομπ στο κεφάλι.

Τι συμβαίνει όταν η μεγαλοαστική τάξη νιώθει να απειλούνται τα συμφέροντα και τα προνόμιά της; Ρίχνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό και την θηριώδη βία. Το πρόβλημά τους είναι πως αυτό -κάθε μέρα που περνάει- γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους πολίτες.

Οι αστυνομικοί έχουν αντιληφθεί πως η μοίρα τους είναι δεμένη με τη μοίρα του καθεστώτος. Και πολεμούν λυσσαλέα για τα αφεντικά τους, με την ελπίδα να σώσουν τους εαυτούς τους. Μην τους αδικείτε – δεν έχουν ιδέα από Ιστορία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.