Ο Παναγούλης ζει

Αντιδράσεις προκάλεσε η χτεσινή τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Παναγούλης είπε πως “εάν θέλετε πράγματι να βρούμε τα κλεμμένα, ας ψαχτούμε πρώτα εμείς εδώ μέσα από το ’74 μέχρι σήμερα” και -αφού διευκρίνισε πρώτα πως εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή του Αλέξη Τσίπρα- συμπλήρωσε πως εύχεται στους βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια να περάσουν από ειδικό δικαστήριο και να μην έχουν το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη.

Ανεξάρτητα από το ποια γνώμη έχει κάποιος για τον κ. Παναγούλη και την πολιτική του διαδρομή, δεν διαπιστώνω να είπε τίποτα περίεργο.

Πολλοί βουλευτές που ψηφίζουν τα μνημόνια έχουν εκφράσει επανειλημμένως την αγωνία τους για το μέλλον τους, ενώ τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει «Δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση ή απορία για το ποιοι θα κρεμάσουν τον κ. Στουρνάρα στο Σύνταγμα.

Είναι γνωστό σε όλους πια πως τα Μνημόνια έχουν αποτύχει και η χώρα βρίσκεται στον γκρεμό. Σε ελεύθερη πτώση.

Η απουσία της Δικαιοσύνης μετά την χρεοκοπία της χώρας δεν θα μας βγει σε καλό.

Έχω γράψει άπειρες φορές πως το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η παντελής έλλειψη Δικαιοσύνης. Με λιγότερα μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε χαμένοι από χέρι.

Ακόμα και η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- στην έλλειψη Δικαιοσύνης. Δεν έγιναν μαζικά ναζιστές οι Έλληνες το 2012.

Το περίεργο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ -που βλέπει πια την εξουσία μπροστά του- δεν έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το αν θα πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Γενικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τίποτα.

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εκφράζουν οι βουλευτές του που δεν θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ αλλά ούτε οι βουλευτές του που θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εκφράζει η άποψη του Λαφαζάνη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εκφράζει ούτε η “ευχή” του Παναγούλη να περάσουν αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια από ειδικό δικαστήριο.

Τι εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά;

Υποθέτω πως τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκφράζει ο “λαός”.

Να θυμίσω πως και το ΠΑΣΟΚ το εξέφραζε ο “λαός”.

Κανένα κόμμα δεν το εξέφρασε ο “λαός” όσο το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που τελικά διαπιστώσαμε πως ο “λαός” που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Κόκκαλης και τα άλλα παιδιά.

Ήρθε η ώρα να πάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ θέση. Το πανό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “Να φύγετε” έξω από τη Βουλή την περασμένη Τετάρτη δεν είναι πολιτική θέση. Είναι λαϊκισμός. Και τζάμπα μαγκιά.

(Ας προσέξουν λίγο κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν αρχίσει να μοιάζουν με Ταλιμπάν πασόκους πριν καν πάρουν την εξουσία. Κι αν συνεχίσουν έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ούτε καν αριστερή παρένθεση. Θα γίνει αριστερή άνω τελεία. Φιλικά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.