Ο Γιώργος Παπαχρήστος και οι εφτά αργομισθίες


Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος –που κατηγορήθηκε στις 21 Νοεμβρίου από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο πως «είναι πληρωμένος κονδυλοφόρος που έχει 7 αργομισθίες»- ενοχλήθηκε από το κείμενό μου για το θέμα. Πολύ ωραία.

Ο κ. Παπαχρήστος έστειλε μέιλ σε διάφορα δημοσιογραφικά μπλογκ –προφανώς τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους- και αναφέρει πως δεν παίρνει εφτά αργομισθίες όπως υποστήριξε ο κ. Μπαλασόπουλος, πως θα τον πάει στο δικαστήριο και πως το περασμένο καλοκαίρι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθης Παναγούλης, του έστειλε επιστολή το νόημα της οποίας ήταν «πως τολμάς να μου ασκείς κριτική εσύ που έχεις 7 αργομισθίες στο δημόσιο;».

Επίσης, ο κ. Παπαχρήστος γράφει πως –λίγο καιρό μετά την επιστολή Παναγούλη- το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπονοούμενα πως έχει έξι δουλειές και η εφημερίδα «Αυγή» έκανε λόγο για «εφτά αργομισθίες».

Δεν ξέρω γιατί δεν αντέδρασε το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Παπαχρήστος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το δημοσίευμα της «Αυγής» -και αντιδρά τώρα στην καταγγελία Μπαλασόπουλου-, ούτε και με αφορά. Δεν έχω καμία σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την «Αυγή», ούτε με τον κ. Παναγούλη, ούτε με τον κ. Μπαλασόπουλο.

Ο κ. Παπαχρήστος κάνει το πολύ μεγάλο λάθος να αναφερθεί σε εμένα, υποστηρίζοντας πως “αναπαρήγαγα το ψέμα και την αθλιότητα του κ. Μπαλασόπολου”, ενώ με κατηγορεί για τα σχόλιά μου – τα οποία, μάλιστα, παραποιεί, για να δείξει πόσο αδικημένος είναι.

Προφανώς, ο κ. Παπαχρήστος έχει την εντύπωση πως αναφέρεται σε κάποιον από τους δυστυχείς δημοσιογράφους της εφημερίδας του. Κάνει λάθος. Δεν είμαι ένας από αυτούς. Σε αυτούς να λέει τι να γράφουν. Σε αυτούς να κάνει υποδείξεις. Όσο υπάρχει ακόμα η εφημερίδα.

Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Παπαχρήστο πως αυτόν κατηγόρησε ο κ. Μπαλασόπουλος για αργομισθίες. Δεν κατηγόρησε εμένα. Εμένα δεν με έχει κατηγορήσει κανείς ακόμα ως «πληρωμένο κονδυλοφόρο».

Εγώ δεν έχω αφεντικό, όπως ο κ. Παπαχρήστος, το αφεντικό του οποίου έχει ξεσκιστεί τώρα τελευταία στις κωλοτούμπες, και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το αντάρτικο.

Επίσης, οι δηλώσεις Μπαλασόπουλου για τον Παπαχρήστου έγιναν στις 21 Νοεμβρίου, το βίντεο ανέβηκε στο YouTube στις 22 Νοεμβρίου, το κείμενό μου γράφτηκε στις 23 Νοεμβρίου και ο κ. Παπαχρήστος –που είναι δημοσιογράφος και, προφανώς, ήξερε τι ειπώθηκε για αυτόν από τις 21 Νοεμβρίου- αντέδρασε στη δήλωση Μπαλασόπουλου (που τον κατηγορεί για 7 αργομισθίες) στις 25 Νοεμβρίου. Τέσσερις ημέρες μετά την δήλωση. Γιατί άραγε;

Εύχομαι καλή τύχη στον κ. Παπαχρήστο στο δικαστήριο και να αποδείξει πως είναι ένας αγνός, αθώος, ακέραιος και άμεμπτος δημοσιογράφος και όχι ένας πληρωμένος κονδυλοφόρος με εφτά αργομισθίες, όπως τον κατηγορεί ο κ. Μπαλασόπουλος – και όχι μόνο.

Εγώ, βέβαια, θεωρώ τον κ. Παπαχρήστο υπόδειγμα δημοσιογράφου. Είναι πολύ αντικειμενικός. Και ακομμάτιστος. Αυτό προπάντων.

Αυτό που πρέπει να σχολιάσω, όμως, είναι ο υποτιμητικός τρόπος με τον οποίο αναφέρεται σε εμένα ο κ. Παπαχρήστος. Κάνει πως δεν έχει ακούσει ποτέ για εμένα.

Υποθέτω πως ο κ. Παπαχρήστος δεν διαβάζει τον Guardian, τους New York Times και άλλες μεγάλες ξένες εφημερίδες -αλλιώς, θα γνώριζε την ύπαρξή μου- αλλά είναι προφανές πως ο κ. Παπαχρήστος δεν διαβάζει ούτε την εφημερίδα στην οποία εργάζεται. Τον καταλαβαίνω. Δεν διαβάζεται με τίποτα.

Πάντως, αν την διάβαζε, θα είχε διαπιστώσει πως τα «Νέα» έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν δισέλιδη συνέντευξή μου σε συνάδελφό του, και, μάλιστα, δημοσίευσαν και δυο φωτογραφίες μου. Στη μία είμαι ολόγυμνος. Στην άλλη κατουρημένος.

Για τις αργομισθίες δεν ξέρω – θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Για την ανοησία, όμως, είμαι βέβαιος.



(Με αφορμή αυτό το θέμα, διάβασα ξανά αυτή τη συνέντευξη από το μακρινό 2006 -αισθάνθηκα μετανιωμένος που την έδωσα, ήταν λάθος μου- και διαπίστωσα πόσο αφελής ήμουν. Λογικό είναι, γιατί ήμουν φρέσκος μπλόγκερ· δεν είχα εγκαταλείψει ακόμα τη δουλειά μου, για να ασχοληθώ με το γράψιμο. Και το κυριότερο: δεν είχα γνωρίσει ακόμα δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι με ξεστράβωσαν. Μεγάλο σχολείο.)

(Το βίντεο με τις καταγγελίες Μπαλασόπουλου το ανεβάζω ξανά γιατί, περιέργως, κανένα από τα σάιτ που δημοσιεύουν την “απάντηση” Παπαχρήστου για τις καταγγελίες δεν ανάρτησε το βίντεο με τις καταγγελίες. Ούτε παίχτηκε σε κάποιο κανάλι. Γιατί άραγε; Καλά, εγώ ξέρω.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.