Μερικές φορές οι σχέσεις τελειώνουν για καλό

Γεια σου, αγαπημένε φίλε! Έχω κι εγώ μια ιστορία καλοκαιρινή και χαρούμενη εντέλει. Φέτος περίμενα τις διακοπές μου πώς και πώς! Ναι, είχα κι εγώ έναν δύσκολο χειμώνα, μια δύσκολη δουλειά και μια δύσκολη σχέση.

Η αγχώδης διαταραχή μου έχει χτυπήσει την πόρτα εδώ κι ένα χρόνο κάνοντας την καθημερινότητά μου σχεδόν εφιαλτική και τις νύχτες ατελείωτες. Η ψυχοθεραπεία με έχει κάνει άλλον άνθρωπο μεν αλλά τα συμπτώματα μου επιμένουν.

Ο σύντροφος, αντίθετος σε όλα· και στην ψυχοθεραπεία και σε ενδεχόμενη αγωγή.

Βίωσα λοιπόν τη μοναξιά μαζί με άλλον ένα άνθρωπο και ανακάλυψα πως, όταν αυτή εξακολουθεί να υπάρχει όταν βρίσκεσαι σε σχέση, απλά διπλασιάζεται.

Πού είναι η ευχάριστη ιστορία που σου υποσχέθηκα;

Ακολουθεί!

Όταν λοιπόν εγκατέλειψα την Αθήνα και ήρθα στο χωριό μου θυμήθηκα πως είναι να σε αγαπούν χωρίς όρους και για αυτό που είσαι. Συνειδητοποίησα πως το θαλασσινό νερό ανακουφίζει όλες μου τις σκέψεις και πως οι ήχοι της φύσης είναι η πιο γλυκιά μελωδία.

Κατάλαβα λοιπόν πως η ζωή που κάνω, είναι η ζωή που επιλέγω. Και πως όταν μια κατάσταση δεν σε προάγει μπορείς να την αλλάξεις.

Πώς είχα φτάσει εδώ; Στην προσπάθεια μου να αγαπηθώ ξέχασα να αγαπήσω εμένα. Να μου μιλάω όπως στους αγαπημένους φίλους, να με φροντίζω, όπως φροντίζω τα μικρότερα αδέρφια μου. Να με κανακεύω όπως το μωρό της καλύτερης φίλης μου.

Το κλικ μερικές φορές γίνεται σιωπηλά, μα κάνει βρόντο στη ζωή των άλλων. Οι αποφάσεις ήρθαν αβίαστα για μένα. Φεύγω. Φεύγω από τη σχέση, φεύγω από την Αθήνα. Ο χειμώνας θα με βρει σε πόλη της επαρχίας, στο δικό μου σπίτι, στη δικιά μου ζωή. Όπως είμαι και όπως θέλω να είμαι χωρίς ψέματα.

Μόνη; Ίσως.

Δουλειά; Θα βρεθεί.

Ενοίκιο; Ναι.

Δύσκολα; Όχι.

Όχι πιο δύσκολα από τον προηγούμενο χειμώνα…

Αισιόδοξα για πρώτη φορά!

Και ξέρεις γιατί;

Γιατί κουράστηκα να φοβάμαι. Βαρέθηκα!

Εμπρός λοιπόν στις νέες μας αρχές, που ακολουθούν κάθε τέλμα και κάθε τέλος.

Καλές διακοπές σε όλους και καλά χρόνια να έχουμε

Ας με πούμε Χαρά

(Αγαπητή φίλη, να σε πούμε Χαρά, για να έρθει η χαρά. Χωρίς να είμαι απόλυτος, αλλά για να ξεμπερδεύω και να μην χάνω χρόνο στη ζωή, λέω πως σχέσεις που τελείωσαν δεν θα έπρεπε να έχουν υπάρξει ποτέ. Μπροστά λοιπόν, κι όποιος θέλει, ας ακολουθήσει. Γιατί δεν τελειώνουν μόνο οι σχέσεις, κάποια στιγμή τελειώνουμε κι εμείς. Όχι άλλες αναλύσεις για αυτά που κάναμε. Τα κάναμε, τελείωσαν, συνεχίζουμε. Ξαναγεννιόμαστε και προχωράμε. Εύχομαι πολλές χαρές! Να έχεις τις πόρτες ανοιχτές. Θα έρθουν!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.