Ένας ληστής και μια χώρα

Βασίλης ΠαλαιοκώσταςΤο BBC magazine έκανε επτασέλιδο αφιέρωμα στον Βασίλη Παλαιοκώστα. Στο εξώφυλλο, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παρουσιάζεται σαν ήρωας κινηματογραφικής ταινίας, ενώ στο άρθρο χαρακτηρίζεται ως “Έλληνας Ρομπέν των φτωχών”, “λαϊκός ήρωας” και “βασιλιάς των βουνών”.

Εξαιτίας της χρεοκοπίας, η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα για περισσότερο από πέντε χρόνια, αλλά είναι προφανής η δυσκολία των ξένων ΜΜΕ να εντοπίσουν σύγχρονους Έλληνες με θετικά στοιχεία.

Ποιους να παρουσιάσουν; Τους πολιτικούς ή τους λογοτέχνες του Facebook; Δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Οπότε, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος είναι ληστής· ο Παλαιοκώστας είναι από τους ληστές που καταζητούνται γιατί υπάρχουν και νόμιμοι ληστές στην Ελλάδα που έχουν δικά τους κανάλια, παίρνουν δημόσια έργα και θεωρούνται εθνικοί ευεργέτες.

Πάντως, έχει ενδιαφέρον πως το BBC κάνει ένα εκτενέστατο και κολακευτικό αφιέρωμα στον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Και θα πρέπει να παρατηρήσω πως τα πράγματα βελτιώνονται σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα από την Ελλάδα που τραβούν την προσοχή των ξένων ΜΜΕ.

Πριν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, με την Ελλάδα στα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων σε όλο τον κόσμο, ο μόνος που είχε καταφέρει να ξεχωρίσει και να γίνει εξώφυλλο και πρωτοσέλιδο σε μεγάλα ξένα περιοδικά και εφημερίδες ήταν ένας σκύλος: ο Λουκάνικος.

Μετά τον σκύλο, ο ληστής.

Είμαστε σε καλό δρόμο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.