Επιτύμβια μηνύματα

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, ταραχή και ανησυχία με κατέλαβαν όταν διάβασα την είδηση και είδα το σχετικό βίντεο πως ένας ιερέας στην Καρδάμαινα της Κω έγραψε με μαρκαδόρο πάνω στα μνήματα του νεκροταφείου, σαν να ήταν τεφτέρια, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300 ευρώ που όφειλαν στην Μητρόπολη οι συγγενείς των νεκρών για τη “χρήση” του τάφου από τον μακαρίτη που υποτίθεται ότι αναπαυόταν εκεί εν ειρήνη.

Με τη βεβαιότητα που έχουμε οι Έλληνες πώς το ελληνικό έθνος-γένος το διακρίνει μια καταπληκτική φυλετική και αιματολογική ομοιότητα με τους αρχαίους ημών προγόνους -αλλά και με τα ταφικά έθιμα των αρχαίων που με μικρές διαφορές όπως η καύση των νεκρών, η οποία στη “σύγχρονη Ελλάδα” καθυστερεί μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος νταβατζής θα πάρει τη δουλειά, είναι σχεδόν ίδια με τα δικά μας- φοβήθηκα για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί στον περίφημο τάφο της Αμφίπολης.

Και ποιος μου λέει εμένα πως ο αντίστοιχος αρχαίος ιερέας-νεκροφύλακας, προκειμένου να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό του ταφικού ΕΝΦΙΑ, που λογικά θα ήταν σημαντικότατο για έναν τόσο μεγαλοπρεπή τάφο, και εφόσον δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα οι μαρκαδόροι δεν έχει χαράξει πάνω του πχ ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑΜΝΑΙ (15 μναι), για να αναγκάσει τους οικείους του να τακτοποιήσουν την οφειλή τους;

Κι αν ο τάφος ανήκει στον Μεγαλέξανδρο, με τι μούτρα θα αντικρίσουμε εμείς οι πτωχοί πλην υπερήφανοι Έλληνες τους εταίρους μας που θα καταλάβουν πως οι επίγονοί του (που είχαν φροντίσει να μην υπάρχει κανείς συγγενής του ζωντανός), οι φίλοι του και στρατηγοί του που μαζί κατέκτησαν τον μισό γνωστό τότε κόσμο ήταν μπαταξήδες και δεν φρόντισαν να πληρώσουν το τέλος για τον τάφο του μακαρίτη στρατηλάτη;

Πάνω που ο Σαμαράς τους έπεισε γδέρνοντάς μας τα σκαλπ πως θα ξεπληρώσουμε μέχρι τελευταίο σέντσι τα χρωστούμενα και ο Τσίπρας τους διαβεβαίωσε “πως δεν είμαστε μπαταξήδες”, αν αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο θα ξαναρχίσουν γεμάτοι φθόνο να μας λοιδορούν και να μας κακολογούν για το άθλιο DNA μας.

Αφού πέρασα μερικές στιγμές ταραχής που μου προκάλεσε αυτό το ενδεχόμενο, ηρέμησα όταν θυμήθηκα πως ευτυχώς την εποχή του Μεγαλέξανδρου δεν υπήρχε ο χριστιανισμός που, από θρησκεία της αγάπης, φρόντισαν οι εκπρόσωποί του να τον κάνουν μπίζνα.

Επίσης, οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους νεκρούς ιερούς και δεν θα διέπρατταν ποτέ μια τόσο αναίσχυντη και ιερόσυλη πράξη, όπως αυτή του ιερέα στα Καρδάμαινα της Κω που, προκειμένου να μαζέψει τα λεφτά για το ταμείο της Μητρόπολης, δεν δίστασε να κάνει μπακαλοδέφτερο τα μνήματα.

Ήσυχη πλέον περιμένω την ΔΕΘ, όπου όλως τυχαίως τα εγκαίνιά της θα συμπέσουν με την αποκάλυψη του “μυστικού της Αμφίπολης”, για να δω την πρώτη selfie του celebrity νεκρού αγκαλιά με τον Σαμαρά να προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη κατά τη διάρκεια της μεστής μηνυμάτων πρωθυπουργικής ομιλίας για τις αξίες της ελληνικής φυλής, του ένδοξου παρελθόντος της αλλά και λαμπρού μέλλοντός που την περιμένει.

Αναστασία

(Αγαπητή Αναστασία, τους νεκρούς δεν τους πειράζει καθόλου αν ο παπάς της Κω γράφει πάνω στον τάφο τους πόσα χρωστάνε. Επίσης, τους νεκρούς δεν τους νοιάζει καθόλου αν οι νεοέλληνες νιώθουν έξαψη και ενθουσιασμό με τον τάφο της Αμφίπολης. Γενικά, οι νεκροί είναι πολύ σνομπ και ανώτεροι άνθρωποι, και δεν τους νοιάζει για τίποτα. Πάντως, είναι πολύ ενδεικτικό του μεγαλείου των νεοελλήνων πως έχουν εγκαταλείψει τα μνήματα των συγγενών τους και ασχολούνται με τον τάφο της Αμφίπολης. Θέλω να σε ενημερώσω πως στην ΔΕΘ θα μιλήσει και ο Μεγαλέξανδρος. Μπορεί να βγάλει λόγο και ο Αριστοτέλης, ο οποίος δεν ήταν δάσκαλος μόνο του Αλέξανδρου αλλά και του Σαμαρά. Αν δεν βγάλει λόγο ο Αριστοτέλης, θα τον αντικαταστήσει ο Καραγκιόζης που θα συνοδεύεται από τα παιδιά του, τον Πιτσικόκο, τον Κοπρίτη και τον Κολλητήρη. Η Αγλαΐα θα απουσιάζει γιατί είναι έγκυος. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.