Η Τουρκία τρέμει το ελληνικό χρέος δήλωσε ο Νταβούτογλου

TURKEY-POLITICS-DAVUTOGLUΣάλο έχουν προκαλέσει στη χώρα μας οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την παρουσία του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους “Μπαρμπαρόσα” εντός της κυπριακής ΑΟΖ.



Απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία δεν μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο με την Ελλάδα επειδή η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη.

Όπως δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, αν η Τουρκία καταλάβει την Ελλάδα, θα πρέπει οι Τούρκοι να πληρώσουν το ελληνικό χρέος.

“Αν πληρώσουμε εμείς το ελληνικό χρέος, η Τουρκία θα καταστραφεί” δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, το ελληνικό χρέος αποτελεί ασπίδα για την Ελλάδα, ενώ δήλωσε ακόμα πως πιστεύει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος χρεοκόπησαν επίτηδες, ώστε να μην κινδυνεύουν από την Τουρκία.

“Σήμερα, με τις αγορές να κυριαρχούν, η χρεοκοπία αποτελεί την καλύτερη άμυνα για μια χώρα” τόνισε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ακόμα πως η Τουρκία σκέφτεται να προκαλέσει πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο, μόνο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα είναι σαν αυτόν που χρωστάει παντού και παρακαλάνε όλοι να μην πεθάνει για να τους ξεχρεώσει. Πάνε και στην κηδεία του για να βεβαιωθούν πως τα κακάρωσε. Τον τσιμπάνε κιόλας.

(Εγώ, από τη μεριά μου, θέλω να καταγγείλω πως ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανδρών που βάφουν τα μαλλιά τους αλλά βαριούνται να βάψουν το μουστάκι τους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.