Κρυφή ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, βλέπω πως πολλοί σύντροφοι ανησυχούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τις ριζοσπαστικές θέσεις του και δεν ανταποκρίνεται στην ουσία του ονόματός του (συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς). Μάλιστα πολλοί λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ριζοσπαστική αριστερά όσο το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό κίνημα και η ΝΔ νέα δημοκρατία.

Θέλω να καθησυχάσω τους συντρόφους και να τους θυμίσω την κρυφή ατζέντα που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει και την αντίδραση της ΝΔ παλαιότερα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα

1) Καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία.

2) Θα καταργήσει την αστυνομία, διότι χωρίς ατομική ιδιοκτησία δεν υπάρχει κίνητρο για εγκληματικότητα.

3) Θα καταργήσει τον στρατό και θα στείλει κύματα αγάπης προς τους γείτονες λαούς. Στόχος είναι αντί για πολυδάπανα και άχρηστα εξοπλιστικά συστήματα και συντήρηση στρατευμάτων να χρησιμοποιηθούν οι πόροι για σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα ερευνών, πανεπιστήμια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γείτονες χώρες.

4) Αντί για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους ιμπεριαλιστές Αμερικάνους και Ισραηλίτες, προτίθεται να καθιερώσει σε ετήσια βάση με κάθε μία από τις χώρες που συνορεύει η Ελλάδα γυμνάσια στα σύνορα ελεύθερης συνουσίας, έρωτα, ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των κατοίκων των χωρών μας. Τα παιδιά που θα προκύψουν από αυτά τα πανηγύρια έρωτα και χαράς θα τα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, ως τον νέο σπόρο του ανθρώπινου γένους που θα χτίσει τον δίκαιο, αλληλέγγυο και ειρηνικό κόσμο του αύριο.

5) Κάθε εργαζόμενος θα εργάζεται 3 ώρες για 4 μέρες την εβδομάδα. Κάθε εργαζόμενος θα εργάζεται στον τομέα που τον ευχαριστεί και στον οποίο έχει ταλέντο. Κάθε εργαζόμενος θα αμείβεται το ίδιο ακριβώς με όλους τους υπόλοιπους ανεξαρτήτως επαγγέλματος, ώστε να επιλέγει το επάγγελμα που του αρέσει και μέσω του οποίου μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και όχι να επιλέγει το επάγγελμα με βάση το εισόδημα που θα του αποφέρει, εκμεταλλευόμενος την κοινωνία, όπως συμβαίνει σήμερα. Κάθε εργαζόμενος θα δικαιούται διακοπές δύο μηνών. Με τις διαρθρωτικές αυτές αλλαγές δεν θα υπάρχουν άνεργοι. Θα εκμεταλλευτούμε την τεχνολογική εξέλιξη προς όφελος της ανθρωπότητας και του ελεύθερου χρόνου και θα δημιουργήσουμε τόσες θέσεις εργασίας, που δεν θα μπορούμε να καλύψουμε. Έτσι θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε εκατομμύρια μεταναστών που δεινοπαθούν στις χώρες τους από τις πολιτικές της Ε.Ε. – Η.Π.Α. και των συμμάχων τους.

6) Η αμοιβή δεν θα δίνεται σε μορφή νομίσματος αλλά σε είδος. Ο καθένας δηλαδή θα αμείβεται με ένα σπίτι, ένα εξοχικό, ένα αυτοκίνητο, τον αναγκαίο ρουχισμό, την απαραίτητη τροφή και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο όχι μόνο για το ζην αλλά και για το ευ ζην. Θα απαγορευθεί η συγκέντωση και συσσώρευση κέρδους – πλούτου.

7) Η Παιδεία θα είναι δωρεάν και υποχρεωτική για όλους. Δεν θα υπαγορεύει το “σωστό” στα παιδιά αλλά θα τα αφήνει ελεύθερα να το διερευνήσουν και να το ανακαλύψουν. Τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό θα είναι σε θέση να επιλέγουν μόνα τους τα μαθήματα που τα ενδιαφέρουν να παρακολουθήσουν με βάση τα ενδιαφέροντα και την κλίση τους. Στόχος της εκπαίδευσης δεν θα είναι ο ανταγωνισμός αλλά η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών, ώστε από κοινού να κατακτούν τους στόχους τους. Ο θεσμός της βαθμολογίας θα καταργηθεί.

8) Η Αστική Δημοκρατία θα αντικατασταθεί από την Άμεση Δημοκρατία. Δηλαδή θα υπάρξει κατάργηση της εξουσίας με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα καθώς αυτή θα μοιραστεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό και όχι σε μια ολιγαρχία 300 πολιτικών και άλλων τόσων εφοπλιστών και επιχειρηματιών. Η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια όλων των κατοίκων της χώρας, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την από κοινού συνδιαμόρφωση και λήψη όλων των αποφάσεων που αφορούν την χώρα και την ζωή τους. Με το μέτρο αυτό κανείς δεν θα προσπαθεί μέσω της εξουσίας που ασκεί να ωφελήσει τον εαυτό του ή κάποιον με τον οποίο διαπλέκεται εις βάρος των υπολοίπων, πολύ απλά διότι οι αποφάσεις που θα παίρνει θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή τη δική του και της κοινότητάς του και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είναι προς όφελος όλων. Κάθε κάτοικος υποχρεωτικά θα συμμετέχει στην από κοινού άσκηση της εξουσίας και της λήψης αποφάσεων 4 ώρες ημερησίως για 4 μέρες την εβδομάδα.

9) Θα καταργηθούν σε πρώτη φάση οι αναχρονιστικοί θεσμοί της εκκλησίας, του κράτους στην σημερινή μορφή του, του γάμου και της ιθαγένειας. Ο Ελληνικός γεωγραφικός χώρος και πολιτισμός θα ανακηρυχθεί παγκόσμια κληρονομιά του κάθε κάτοικου του πλανήτη γη. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση των συνόρων, των επεκτατικών και καπιταλιστικών πολέμων και της συνένωσης των καλύτερων στοιχείων των λαών και των πολιτισμών της γης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τότε κατέληγε ως εξής:

“Οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία! Ο ελεύθερος δυτικός κόσμος αυτά τα ζητήματα τα έχει λύσει προ πολλού, τοποθετώντας τα στο περιθώριο της Ιστορίας.

Ο κ. Τσίπρας έχει πρόβλημα. Κάθε λεπτό που περνάει και ανέχεται τα στελέχη αυτά να πλαισιώνουν τις υψηλότερες θέσεις του κόμματός του, κάθε λεπτό που περνάει και αυτές οι θέσεις ισχυροποιούνται εντός ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποιούν αυτό που φοβόμαστε. Ότι αυτές οι θέσεις δεν είναι απλώς περιθωριακές και επικίνδυνες. Είναι θέσεις ισχυρές και οικείες εντός ΣΥΡΙΖΑ που δεν τολμά ο κ. Τσίπρας ούτε καν να τις αποκηρύξει!”

Υ.Γ.1
Η ανακοίνωση της ΝΔ είναι αληθινή. Τα μέτρα ωστόσο της “επαναστατικής” πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκα συντηρητικά. Γι αυτό αποφάσισα να τα εμπλουτίσω με πραγματικά ριζοσπαστικά προτάγματα.

Υ.Γ.2
Όσο αφήνουμε την εξουσία να την διαχειρίζεται μια ολιγαρχία, είτε αυτή είναι φασιστική, είτε κληρονομική, είτε εκλεγμένη, να μην παραπονιόμαστε που δεν κοιτάζει το συμφέρον του συνόλου αλλά μεταλλάσσεται εξυπηρετώντας ημετέρους και μια οικονομική ελιτ που την περιστοιχίζει. Έτσι συμβαίνει όταν κάποιος κρατάει και την πίτα και το μαχαίρι.

Υ.Γ.3
Εγώ πάντως ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω αφενός για να δω τους συντρόφους να χαίρονται λιγάκι, έστω και αν αυτή η χαρά θα τους επιφέρει μεγαλύτερες λύπες στο μέλλον, αφετέρου για να τους αποδείξω πως όσο η εξουσία παραχωρείται σε λίγους πάντα θα τους διαβρώνει και θα τους διαφθείρει όποιοι και αν είναι απ όπου και αν προέρχονται.

(Αγαπητέ φίλε, στις εκλογές αλλάζουν ενίοτε τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση. Δυστυχώς, στις εκλογές δεν αλλάζουν οι πολίτες. Πάντως, αυτοί που ψήφιζαν σαράντα χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ -με αποτέλεσμα η χώρα να χρεοκοπήσει και να σαπίσει- και φοβούνται τώρα τι θα γίνει αν προκύψει μετά τις εκλογές κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλοι για τον ψυχίατρο. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.