Λαός που ελπίζει…

Αγαπητέ πιτσιρίκο, διαφωνώ σε πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή νοιώθω αριστερότερος αλλά τον ψήφισα. Έπρεπε να απαλλαχθούμε πάση θυσία από το ακροδεξιό συνονθύλευμα που είχε αρχίσει να κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με το χρέος και δεν με νοιάζει πια.

Όταν έρθει η ώρα και μας καλέσουν οι εταίροι, τότε θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, από την Κυριακή μέχρι σήμερα, νοιώθω αλλιώτικα. Νοιώθω την ελπίδα και ας μην της βρούμε χορηγό.

Συγκινήθηκα με το φόρο τιμής στο Σκοπευτήριο.

Χαμογέλασα με τον καταπληκτικό Κατρούγκαλο που υποσχέθηκε την αναίρεση της διαθεσιμότητας.

Ενθουσιάστηκα όταν μίλησε για αμεσοδημοκρατικές δομές στην δημόσια διοίκηση.

Ένοιωσα απίστευτη χαρά όταν είπε ο Δρίτσας πως ο ΟΛΠ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί (=ξεπουληθεί) στα κοράκια.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω μια κυβέρνηση να διατηρεί την προεκλογική της στάση μετά την απομάκρυνση των πολιτών από το ταμείο.

Οι προηγούμενες δεν το τήρησαν ούτε το πρώτο λεπτό πόσω μάλλον για 48 ώρες.

Ξεσηκώθηκα με την λαϊκή εξουσία του Γλέζου.

Βρίζω όλη μέρα με ευχαρίστηση τις ξινισμένες φάτσες των δημοσιοκάφρων. Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Μόλις συνειδητοποίησα πως η ακροδεξιά συμμορία του Σαμαρά και του Βενιζέλου μας είχε κλεισμένους σε μια αόρατη ασφυκτική φυλακή.

Δεν ξέρω αν οι συριζαίοι μας έβγαλαν έξω ή στο προαύλιο πάντως νοιώθω υπέροχα. Και ας κρατήσει λίγο.

Δεν το αλλάζω για τίποτα στον κόσμο. Ενώ ξέρω πως είναι αρκετά καλό για να είναι διαχρονικό.

Μετά από αμέτρητα χρόνια καταπίεσης και ηθικού ξεπεσμού, έχω το δικαίωμα για δυο 24ωρα δακρύβεχτης χαράς.

Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με εκείνο τον μαγικό Ιούνιο αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

Επίσης, συνειδητοποιώ πως με λίγο σπρώξιμο από το λαό μπορούμε να έχουμε μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση σήμερα, ευγενική προσφορά της παταγώδους αποτυχίας των νεοφιλελεύθερων αχυράνθρωπων.

Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς απαραίτητα να κολυμπάμε σε πισίνες και να βολτάρουμε με τα κότερα μας. Ναι σιγά λες και τα ‘χαμε ποτέ μας.

Μπορούμε να δείξουμε στους άλλους έναν διαφορετικό δρόμο για την ουτοπία, μήπως ξεφύγουμε από τη δυστοπία που μας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός και το φασιστικό τσιράκι του.

Μπορούμε να ελπίζουμε. Λαός που ελπίζει, λουλούδι που ανθίζει.

Από καρδιάς,
Λαρισαίος

ΥΓ1: Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη παρατηρείται σε χώρες που δεν κάηκαν από το τέρας του ναζισμού. Εξαίρεση Γαλλία-Αγγλία που είναι μια κατηγορία μόνες τους συντηρητικές πολιτικά. Δεν έχει εμφανιστεί τόσο σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία αλλά περισσότερο σε Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία. Στην Ελλάδα αντιθέτως ο φασισμός εκκολάφτηκε και χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. Μια συνειδητοποιημένη αριστερή κυβέρνηση με δυναμικό λαϊκό κίνημα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τα ξυρισμένα κεφάλια με τους “αρχαιοελληνικούς” μαιάνδρους. Τώρα είναι που θέλουν προσοχή. Ειδικά αν παρέλθει το 18μηνο και αποφυλακιστούν.
ΥΓ2: Το Ποτάμι καλύτερα να μετονομαστεί σε Βόθρο. Ό,τι πιο σάπιο κυκλοφορεί στην πολιτική σκηνή βρίσκεται στο θίασο του Μπόμπολα. Καληνύχτα, καληνύχτα.

(Αγαπητέ φίλε, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη θέλουμε. Τα λεφτά να πάνε να γαμηθούνε. Μακάρι να κρατήσει την ορμή του ο ΣΥΡΙΖΑ και μακάρι οι πολίτες να τον στηρίξουν στα θετικά. Μετά πρέπει να τον ρίξουμε γιατί μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ με ορμή είχε ξεκινήσει. Μετά έγινε καθεστώς. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.