Μόνο οι κακοί επιβιώνουν;


Καλημέρα πιτσιρίκο! Η οδήγηση (μόνος μου) είναι για μένα ότι είναι το μπάνιο για τους άλλους. Τραγουδάω όσο πιο δυνατά μπορώ, ακούω διάφορες εκπομπές στο ράδιο και καμιά φορά βρίζω αυτούς που μιλάνε, άλλες φορές κάνω ατελείωτους συνειρμούς.

Έτσι προχτές είχα μετά από καιρό μόνος μου μακρινή διαδρομή στη δουλεία και άκουγα κάποιες ειδήσεις και σχεδόν όλη την ομιλία Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Έτσι, είπα να γράψω τους βασικότερους συνειρμούς μου ξεκινώντας από τον πιο απλό.

Μπορεί επαγγελματικά να σου κάνει ζημιά η πιθανή επιτυχία του Τσίπρα μιας και έχεις πει ότι στα χρόνια της κρίσης έχει ανέβει πολύ η επισκεψιμότητα.

Δεν πειράζει, όμως, γιατί πρώτον απ’ ότι έχω καταλάβει ανήκεις σε μία ελίτ ανθρώπων που έχουν κάνει πράξη την φράση «κάνε το χόμπι σου δουλειά, να μην χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ».

Δεύτερον γιατί τώρα θα μπορέσεις να δουλέψεις στα πλέον φιλοκυβερνητικά-καθεστωτικά αριστερά ΜΜΕ χωρίς να μπορεί να σου πει κανείς τίποτα.

Από εκεί πέρασα στον επόμενο συνειρμό ότι κάπως θα έπρεπε οι αναγνώστες σου να ΜΗΝ σταματήσουν να σου γράφουν τις ανησυχίες τους. Δεν χρεώνεις κιόλας, οπότε όλα καλά.

Επίσης, σκέφτηκα πόσο πολύ έχει στραβώσει (με την καλή έννοια) η μούρη μου τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης. Μου αρέσει να με διαψεύδουν θετικά οι άλλοι. Είναι σαν να με προκαλούν να γίνω εγώ καλύτερος.

Αυτό που σκεφτόμουν και με προβλημάτιζε την περισσότερη ώρα είναι μία φράση, την οποία έχω χρησιμοποιήσει και εγώ, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.

Σχεδόν όλοι έχουμε πει ότι «Μόνο οι κακοί επιβιώνουν».

Θεωρώ ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ήττες του απλού λαού αυτή η φράση. Πρέπει να σταματήσουμε να την λέμε ατομικά για να γίνει πράξη συλλογικά.

Δεν πιστεύω ότι έχουμε έμφυτη μέσα μας την κακία/τον φθόνο για τον διπλανό μας.

Η παιδεία, η κοινωνία, η οικογένεια, οι εμπειρίες μας ίσως να προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει η κοινωνία μας.

Όποτε σκέφτομαι αυτή την φράση ευτυχώς το μυαλό μου πάει στο τραγούδι που σου έστειλα. Δεν ξέρω αν σου αρέσουν τα κρητικά (εγώ είμαι πιο πολύ της έντεχνης και ροκ σκηνής) αλλά υπάρχουν πολλά καλά κρητικά τραγούδια (δεν είναι όλα για όπλα όπως νομίζουν κάποιοι).

Υ.Γ.: Με πειράζει που αυτές τις μέρες γίνεται πάλι λόγος για «αριστερόμετρο». Αν θέλει κάποιος να πει ότι είναι πιο αριστερός από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα να χρησιμοποιήσει άλλες εκφράσεις όπως για παράδειγμα πιο ριζοσπαστικός, είμαι της επαναστατικής αριστεράς και πάει λέγοντας.

Υ.Γ.2: Με γάμησες προχτές με το «έτσι είστε εσείς της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, άγριοι». Έχω φάει τρελό δούλεμα. Έχεις δίκιο βέβαια ότι έπρεπε να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Τσίπρα. Θα διορθώσω έστω και τώρα το λάθος μου.

Καλή επιτυχία κύριε Τσίπρα .

Ελπίζω για το καλό όλων μας να πετύχετε και να συνεχίζετε όπως κάνετε αυτές τις πρώτες μέρες να με διαψεύδετε!

Οψόμεθα!

Νεκτάριος

(Αγαπητέ Νεκτάριε, όλα μέσα μας είναι. Και ο Χριστός και ο serial killer. Και η αγάπη, και το μίσος, και ο φθόνος, και όλα. Εμείς επιλέγουμε -σε βάθος χρόνου- τι θα γίνουμε. Και ένας άνθρωπος -σε αντίθεση με τους ήρωες των ταινιών του Χόλιγουντ- μπορεί να είναι και καλός και κακός, και όλα τα ενδιάμεσα. Είναι θέμα συνθηκών. Μην το ψάχνεις, δεν έχει τέλος αυτή η κουβέντα. Το τραγούδι δεν είναι καλό παράδειγμα, γιατί τα τραγούδια είναι, συνήθως, καλύτερα από τους ανθρώπους που τα γράφουν. Γενικά, οποιαδήποτε μορφή τέχνης δεν είναι το μέτρο, γιατί άλλο ο δημιουργός και άλλο η δημιουργία του. Έχω γνωρίσει πολύ ταλαντούχους ανθρώπους που είναι σκατάδες, και το αντίθετο. Έχουν πολλή πλάκα αυτές οι μέρες με τους αριστερούς αλλά και με τους αναρχικούς. Διαβάζω κάτι πολύ αναρχοκομουνιστικά τυπάκια -που δεν ξεκολλάνε βέβαια από τους υπολογιστές τους- που έχουν πάθει ντουβρουτζά, μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Διάβαζα αυτά που έγραφαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσουν οι κλούβες των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, και -αντί να χαίρονται- έκαναν σαν να πρόκειται να χάσουν τους γκόμενους. Γενικά, πρέπει να προσέχουμε με τους συντρόφους γιατί, ανάμεσά τους, υπάρχουν και πολλοί ηλίθιοι. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα της Αριστεράς αλλά και της ανθρωπότητας. Εγώ, το επόμενο διάστημα, για να είμαι σίγουρος, θα κάνω παρέα μόνο με δεξιούς που τους ξέρω τι καθάρματα είναι και προσέχω. Μακάρι να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ας το κλείσω το μπλογκ. Αν και το μπλογκ το έχω πια δέκα χρόνια, και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική κατάσταση. Πάει μόνο του και πάει από το καλό στο καλύτερο. Τουλάχιστον από πλευράς αναγνωσιμότητας. Όπως είχα απαντήσει και στον Σαμαρά -όταν μου την είχε πέσει το Μαξίμου-, όλοι αυτοί είναι περαστικοί, ενώ εγώ θα μείνω. Υγεία να έχω, θα δω πολλές κυβερνήσεις ακόμα να έρχονται και να φεύγουν. Επίσης, μην ξεχνάς πως μπορώ να γράψω από θέματα που αφορούν το σεξ, μέχρι θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον αργαλειό. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω. Και για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω, τα διαβάζουν όλα τα κείμενά μου. Αν πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γράφω ζώδια και τέτοια. Φάση κι έτσι. Τα κρητικά τα αγαπάω. Ειδικά, τον Ερωτόκριτο. Μπορώ να τον ακούω για εβδομάδες. Να είσαι καλά, Νεκτάριε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.