Αρχίζει το ματς

ΜΑγαπητέ Πιτσιρίκο,
Μετά την παρέμβαση του Ζακυνθινού Υπουργού κυρίου Κοντονή -παρεμπιπτόντως, με εντυπωσίασε το βιντεάκι για την υπέροχη νήσο, ομολογώ πως, λόγω Εγγλέζων, δεν το είχα σε μεγάλη υπόληψη το νησί για την ομορφιά του-, προκειμένου να σταματήσουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έως ότου «συμμορφωθούν» οι ΠΑΕ, εκφράστηκε μια δυσφορία από την πλευρά των «θεσμών» διότι δεν ερωτήθηκαν από τον υπουργό πριν προβεί στις προαναφερθείσες ανακοινώσεις.

Πρώτα αντέδρασε ο «θεσμός» που παλαιότερα άκουγε στο όνομα «Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Κομισιόν» αλλά, τώρα πια, αν φωνάξεις Σόϊμπλε, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα γυρίσει να σε κοιτάξει.

Με απόφαση του παντοδύναμου γερμανικού κοινοβουλίου, αποφασίστηκε η αποστολή της Μπάγερν Μονάχου μαζί με όλες τις άλλες ομάδες της Μπούντεσλίγκα με ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη της Lufthansa να μεταβούν στην μικρή Ελλάδα.

Οι γερμανικές ποδοσφαιρικές ομάδες θα παραμείνουν τους επόμενους 4 μήνες στην χώρα μας και θα δίνουν καθημερινά αγώνες επίδειξης με τις καταταλαιπωρημένες και συφοριασμένες αντίστοιχες ελληνικές.

Στόχος είναι να μας φορτώνουν καθημερινά με πολλά γκολάκια, και, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν ένα αίσθημα γερμανικής ανωτερότητας στον ανυπότακτο (!!!) Ελληνικό λαό.

Για να μην υπάρξουν ενστάσεις σχετικά με το fair play, οι διαιτητές και επόπτες των συνεχόμενων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων δεν θα είναι ούτε Γερμανοί ούτε Έλληνες. Θα είναι Ολλανδοί και Λουξεμβούργιοι που φημίζονται για την αμεροληψία και την ακλόνητη ηθική τους.

Μαθαίνοντας την απόφαση, αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από τα σύννεφα.

Πληροφορίες που δεν διαψεύδονται αλλά ούτε και επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα που αμφισβητεί τις επιλογές Βαρουφάκη αλλά ταυτόχρονα λατρεύει και πίνει νερό -πού και πού και καμιά βότκα με πάγο και λεμόνι- στο όνομα του Τσίπρα, έκανε την παρακάτω σιβυλλική δήλωση: «Όχι ρε πούστη μου!»

Λίγες ώρες μετά, η αγωνία κορυφώθηκε καθώς ο ατλαντικός «θεσμός» -λέγε ΔΝΤ ψιθυριστά και με λαγνεία- ανακοίνωσε που θα στείλει όλες τις αμερικανικές ομάδες με τα ανήμερα θεριά του NBA στην Ελλάδα, για να δείξουν τι εστί βερίκοκο στους περήφανους και πολλάκις τιμημένους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιδράσει καταρχήν παρασκηνιακά και υπόγεια. Κάλεσε παιχτούρες από ολόκληρη την Λατινική Αμερική – και κυρίως από την μεγάλη Αργεντινή και την γειτονική της Βραζιλία – όμως οι Γερμανοί της Γκεστάπο τους έπιασαν στα σύνορα και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν με το ίδιο αεροπλάνο πίσω στις πατρίδες τους.

Για τους καλαθοσφαιριστές του ΝΒΑ, δεν υπήρξε άλλη σοβαρή πρόταση πέρα από το διπλάρωμα της Λαγκάρντ από τον Γιάνη Βαρουφάκη, μπας και την πείσει –με τον τρόπο του- να στείλει τα θηρία …back to the USA!

Αλί και τρις Αλί, σύρε να φέρεις τον Αλή να με καρατομήσει!

Το σατανικό σχέδιο διέρρευσε από το Μαξίμου και έφτασε στα αυτιά της αγαπημένης συζύγου του υπουργού, η οποία σε έξαλλη κατάσταση φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Δεν φτάνει που σε έχουν κάνει πουτάνα και πάνε σου φορτώσουνε προσωπικά την κωλοτούμπα του κόμματός τους, θα σε βάλουν να φιστικώσεις κι αυτήν την παλιόγρια;»

Κι επειδή πολλές φορές η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία και λίγο πριν η Αγωνία κτυπήσει το κόκκινο, η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» διαπραγματεύτηκε ξανά σκληρά και κατέληξε σε μια ακόμα έντιμη συμφωνία με τους «θεσμούς».

Οι όροι της συμφωνίας έχουν ως εξής:

1] Τα παιγνίδια θα γίνουν κανονικά και σε καθημερινή βάση μέχρι το τέλος του Απριλίου.

2] Η παρακολούθηση τους θα είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες που έχουν ή θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου μέσα στην επόμενη 5ετία.

3] Μετά από απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης, κάθε πολίτης που θα προσέρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον στημένο αγώνα θα λαμβάνει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης -ολόκληρο, μαζί με το σουσάμι και την τρύπα στην μέση- για να μην ξεχνά!

4] Μετά από απαίτηση της Γερμανικής κυβέρνησης, για κάθε τέρμα που θα σημειώνει στο γήπεδο η ελληνική ομάδα, θα εκτελούνται 11 Έλληνες πατριώτες. Αν δεν βρίσκονται 11 πατριώτες, θα εκτελούνται ισάριθμα καθάρματα.

Ο υπουργός Κοντoνής έχει μείνει Παυλόπουλος μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις. Ακόμα προσπαθεί να καταλάβει αν έκανε καλά που μίλησε ή όχι.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, έτσι να μου τα γράφεις. Χαρωπά! Λοιπόν, Ηλία, είχες δίκιο για την υπομονή. Δεν χρειάζεται υπομονή. Είχα λάθος. Αλλά, Ηλία, μάλλον έφταιγαν κάτι χάπια που έπαιρνα, επειδή είχα αρρωστήσει ξανά ο μαύρος, και δεν εμπιστευόμουν το στομάχι μου, που ποτέ δεν με έχει βγάλει ψεύτη. Αλλά καλά να πάθω, γιατί πήγα ήδη άρρωστος μέσα στο αγιάζι να στηρίξω την κυβέρνηση της “Πρώτη Φορά Αριστερά”. Ίσως, έφταιγε και το ότι δεν μπορούσα να πιστέψω πως η Πρώτη Φορά Αριστερά θα παραδιδόταν με κάτω τα χέρια. Ηλία, τέλος η υπομονή με την Πρώτη Φορά Αριστερά -που νομίζει ότι είμαστε όλοι γκάου- αλλά τέλος και η υπομονή με τον “προδομένο λαό” που ψηφίζει με κριτήριο τον ΕΝΦΙΑ. Χώνε, Ηλία, χώνε! Θα φρικάρουν οι συριζοπασόκοι αλλά αυτοί είναι οι καλύτεροι πελάτες. Ηλία, η Ζάκυνθος είναι κούκλα, αν και οι συμπατριώτες μου έχουν κάνει τα πάντα για να την διαλύσουν. Στη Ζάκυνθο, όπως και σε πολλά άλλα νησιά, πρέπει να ξέρεις πού θα πας και πού δεν θα πας, ανάλογα με την εποχή ή τον κάθε μήνα του καλοκαιριού. Εγώ, βέβαια, ξέρω. Μην κοιτάς που δεν τα γράφω. Δεν τα γράφω, για να μην πλακώνει κόσμος και χαθεί η ομορφιά. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.