Από το Πολυτεχνείο στη Γαλακτομική Σχολή

POLYTEXNEIO

Από το Πολυτεχνείο στη Γαλακτομική Σχολή

Από το Πολυτεχνείο του 1973 στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 2015 υπάρχουν πολλές διαφορές.

Πρώτα απ’ όλα, παρατηρούμε μια στροφή της χώρας στην πρωτογενή παραγωγή, που είναι το γάλα.

Επίσης, το 1973 δεν υπήρχαν ΜΑΤ, όπως υπάρχουν το 2015.

Ακόμα, διαπιστώνουμε πως το 2015 οι κρατικές δυνάμεις καταστολής προφυλάσσουν τους φοιτητές από τους “αγανακτισμένους πολίτες”, ενώ το 1973 τους δολοφονούσαν, τους σάπιζαν στο ξύλο και τους βασάνιζαν.

Σε αντίθεση με το 1973 στο Πολυτεχνείο, οι “αγανακτισμένοι πολίτες” μπούκαραν στην Γαλακτοκομική Σχολή το 2015.

Βέβαια, το κοινό σημείο είναι πως και το 1973 και το 2015 υπάρχουν “αγανακτισμένοι πολίτες”, οι οποίοι έχουν άγριες διαθέσεις για τους φοιτητές.

Εντελώς σοβαρά, καλό θα ήταν η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη να κάνουν σωστά την δουλειά τους στην υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, και οι πολίτες να πάψουν να παίζουν το παιχνίδι της τηλεδημοκρατίας που στήνει λαϊκά δικαστήρια, για να πουλήσει τηλεθέαση, να βγάλει χρήματα και να αποπροσανατολίσει.

Ο άδικος χαμός ενός νέου ανθρώπου δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από χυδαία τηλεοπτικά πρόσωπα που επιθυμούν να ξεπλυθούν με το αίμα του, αλλά ούτε και από κανέναν άλλον.

Οι πολίτες να είναι σοβαροί και ψύχραιμοι, και η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη να κάνουν σωστά το έργο τους, ώστε να μην χαθούν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτή την πολύ θλιβερή υπόθεση.

Και επιτέλους, το ελληνικό κράτος να λύσει το θέμα των αδειών και της φορολόγησης των ιδιωτικών καναλιών, ώστε να μην μπορούν οι λούμπεν ολιγάρχες και οι λούμπεν τηλεδημοσιογράφοι να παίζουν τα άθλια παιχνίδια τους, στοχεύοντας τα χαμηλά ένστικτα των πολιτών.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.