Ομοιοπαθής

Γεια σου φίλε πιτσιρίκο
Ύστερα από 5 χρόνια ανηλεή επίθεση στις ζωές μας και σε συνδυασμό με την κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων -για πολλούς λόγους-, εναποθέσαμε τις ελπίδες μας μέσω της ανάθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα νομίζω με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Πήγα και ψήφισα -για πρώτη φόρα στη ζωή μου- και έδωσα την ψήφο μου σε αυτό το κόμμα. Βλέπεις η ανάγκη να απαλλαγώ από τα προηγούμενα καθάρματα ήταν μεγάλη.

Η ανάγκη να εφαρμοστεί μια στοιχειώδης δικαιοσύνη, να αναχαιτισθεί η ανθρωπιστική κρίση και να πάρουμε μια ανάσα δημοκρατίας ήταν και είναι επιτακτική.

Το ταβάνι του ΣΥΡΙΖΑ πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι απλά μια καλύτερη δανειακή σύμβαση -με λιγότερο Μνημόνιο- και ένα σαφώς πιο δίκαιο κοινωνικό κράτος.

Με ό,τι άλλο, θα πανηγύριζα.

Και ήμουν από αυτούς που “έδινα” πίστωση χρόνου παρότι έκανε μεγάλες κουτσουκέλες(κανάλια, Πανούσης, Πάκης κτλ).

Πίστευα πως, τελειώνοντας με τις διαπραγματεύσεις, θα ξεκινούσε η προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης στο εσωτερικό και θα δινόταν ένα στοπ στην διαρκή φτωχοποίηση του πληθυσμού.

Δεν είχα πολλές απαιτήσεις, καθώς δεν θα μπορούσα να έχω πολλές απαιτήσεις από οποιοδήποτε κόμμα που αναζητά εξουσία.

Οι όροι κατάκτησης της εξουσίας είναι έτσι και αλλιώς θλιβεροί.

Εμπεριέχουν την εξαπάτηση, τον λαϊκισμό, την συγκάλυψη, το καπέλωμα, την δημαγωγία, τον συμβιβασμό και πολλά άλλα.

Δεν γίνεται να σε ψηφίσουν αλλιώς. Είναι ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι.

Το κόμμα αυτό ήταν η πιο άμεση ρεαλιστική λύση για μένα.

Με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, με έψησε ο τύπος ότι κάτι πάει να κάνει, το κάτι παραπάνω, να αντισταθεί πραγματικά, να τα βάλει με το θηρίο, δίνοντας και τον λόγο στον λαό.

Μίλησα πανάθεμα με μέχρι και για ψήγματα αμεσοδημοκρατικής κουλτούρας.

Παράτησα την σκηνούλα μου δίπλα στο κύμα και τραβήχτηκα 500 χλμ για να ψηφίσω. Τσακώθηκα με φίλους, έκοψα καλημέρες, τράβηξα κόκκινες γραμμές από την ημέρα εκείνη. Τα έκανα πoυτάνα με πολύ καλούς φίλους, πίστεψέ με.

Και πάει ο τύπος να διαπραγματευτεί με μοναδικό όπλο του το ΟΧΙ και τίποτα άλλο.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς τίποτα. Χωρίς καμία εναλλακτική.

Πήγε στους μαφιόζους με το “ΟΧΙ”, “την δημοκρατία”,”το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και της ισότητας των λαών”!

Πίστεψα, προς στιγμή, ότι στις διαπραγματεύσεις, τις κρίσεις πανικού που έπαθε,τις αντιμετώπισε με βολβεγκάλ και αλοπερντίν,ο τύπος..

Δεν διανοήθηκε ποτέ του την πραγματική αντίσταση. Ποτέ δεν ήθελε να τα “χαλάσει” με δαύτους. Με έψησε, με ξεσήκωσε, μ’ απογείωσε, με “kαύλωσε”. Και μ άφησε. Και φαντάζομαι και πολλούς άλλους.

Ας “ξεκαυλώσoυμε” λοιπόν με την πάρτη του και το σινάφι του.

Ή εμείς ή κανείς

Να είσαι καλά

Θόδωρος

(Αγαπητέ Θόδωρε, μοιάζουν οι περιπτώσεις μας. Εγώ δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές -δεν πήγαινε το χέρι μου- αλλά, μόλις έμαθα για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Τσίπρας, μη σου πω πως μπορεί και να μετάνιωσα που δεν τον ψήφισα. Κόντεψα να σαλτάρω από τον ενθουσιασμό μου για το δημοψήφισμα. Δεν το έκρυψα κιόλας· τα κείμενά μου εκεί είναι, και μπορούν να τα διαβάσουν όλοι. Κι εγώ σκεφτόμουν αμεσοδημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και τα ρέστα. Κι εγώ τσακώθηκα με φίλους. Κι εγώ ταξίδεψα στην Αθήνα από το νησί για να ψηφίσω -εμένα με φιλοξενούσαν φίλοι, δεν ήμουν σε σκηνή-, αν και θα διέσχιζα και τον Ατλαντικό κολυμπώντας για να ψηφίσω στο δημοψήφισμα. Πίστεψα για λίγο πως η Ελλάδα αλλάζει. Το πίστεψα για λίγες μέρες αλλά το πίστεψα πολύ έντονα. Πού να ξέρω πως ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα με σκοπό να το χάσει; Πού να καταλάβω πως ένας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει δημοψήφισμα σε μια χώρα μετά από 41 χρόνια και δεν θέλει να νικήσει η δική του πρόταση; Πού να το φανταστώ ότι ήθελε να νικήσει το ΝΑΙ; Και βγήκε το ΟΧΙ -και με μεγάλο ποσοστό- και ο Τσίπρας έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του. Ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα χωρίς να πιστεύει στους πολίτες αλλά οι πολίτες -ανεξαρτήτως κομματικής συμπάθειας ή τοποθέτησης- πίστεψαν στον Τσίπρα. Έπεσε στην περίπτωση. Αν δεν είχε κάνει το δημοψήφισμα -και αν το δημοψήφισμα δεν είχε αυτό το αποτέλεσμα-, θα μπορούσα να καταλάβω τις κινήσεις που έκανε στη συνέχεια. Τώρα δεν μπορώ. Και ο Τσίπρας δεν έχει δώσει εξήγηση. Δεν έχει δώσει καμία εξήγηση σε αυτούς που τον πίστεψαν. Κρίμα και άδικο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.