Λίγη σεμνότητα, λίγη αξιοπρέπεια και λίγη σκέψη, ρε μόρτηδες

Πιτσιρίκο, σε αυτές τις εκλογές, όλα σχεδόν ήταν αναμενόμενα, και πιο αναμενόμενο το μνημόνιο που θα φάμε στη μάπα. Προσωπικά, δεν έχω δει εκλογές με λιγότερο ενδιαφέρον. Προσωπικά, δεν έχω νιώσει βέβαια και μεγαλύτερη θλίψη σε εκλογές. Έχω, όμως, δυο κουτσές σκέψεις και θέλω να τις μοιραστώ. Κι όσα θα σου γράψω παρακάτω δεν θα αρέσουν και ίσως κάποιοι να με γαμωσταυρίσουν (αν δηλαδή το δημοσιεύσεις).

Σε αυτές τις εκλογές ντράπηκα και στεναχωρήθηκα. Ντράπηκα για τους πρώην συντρόφους μου, που ενώ είναι -δεν ξέρω για πόσο ακόμα βέβαια- άνθρωποι αξιοπρεπείς και αγωνιστές, πίστεψαν στο Τ.Ι.Ν.Α και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στεναχωρήθηκα και για όλο τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ όχι επειδή είναι προσκυνημένος αλλά επειδή δεν ήθελε να βγει η Δεξιά (sic).

Επειδή στην τεράστια ήττα και ματαίωση που βιώνουμε, επέλεξαν να μείνουν στα όρια του πιο επίπλαστου εφικτού, να είναι τα χτυπήματα πιο μαλακά σου λέει.

Και καταλήγουμε ο Τσίπρας να είναι θριαμβευτής στις εκλογές, αντικειμενικά μετά από μνημόνιο έχασε -σε απόλυτο αριθμό- λίγους ψήφους, για την κυβέρνηση με το πιο μεγάλο πραξικόπημα της μεταπολίτευσης στο ενεργητικό της.

Να σου ο «εθνάρχης» σκάει με την πιο επιθυμητή συγκυβέρνηση και ένα κάρο εναλλακτικές.

Αυτά όμως για την μεγάλη εικόνα, γιατί δεν θέλει πολλές λέξεις, μόνο μια και την ξέραμε πριν τις εκλογές, μνημόνιο.

Ντράπηκα και στεναχωρήθηκα όμως και για την αριστερά.

Προεκλογικά, συγκρατήθηκα και δεν είπα κουβέντα, δεν ήταν η ώρα βλέπεις.

Αλλά αλήθεια, ρε μόρτηδες, πόση ευκολία πια; Δηλαδή γιατί αυτές τις εκλογές έπρεπε όλα να πάνε στον αυτόματο; Γιατί, τι κρινόταν;

Γιατί να μην πει κανείς στα ίσια ότι είναι οι πιο αποικιακές εκλογές στην ιστορία του τόπου;

Ότι δεν εκλέγουμε πρωθυπουργό αλλά έπαρχο; ( Το είπανε 5 φωνές μην είμαι και άδικος αλλά δες το γενικό κάδρο)

Δηλαδή γιατί τόσο άγχος να καταγραφεί το ποσοστό; Μήπως γιατί πιστέψαμε ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να φάμε από το πτώμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί τόσος κρετινισμός να μπει το μαγαζί στην καλή βιτρίνα;

Από όλες τις μπάντες το ίδιο. Όλοι όσοι δεν είμαστε –πια ή και ποτέ- στο ΣΥΡΙΖΑ τα λέγαμε.

Καμιά συγγνώμη θα πούμε κάποια στιγμή; Καμιά αυτοκριτική θα κάνουμε;

Δεν θέλω 10σέλιδα κείμενα ρε παιδί μου, θέλω απλά λίγη αξιοπρέπεια και λίγο σεβασμό!

Έρχεται καταστροφή και είμαστε μετά από μια ήττα, ε δεν μπορεί ο μόνος στόχος να είναι να στήσεις το μαγαζί! Όποιος και να σαι!

Δεν μπορεί όταν ο άλλος σκέφτεται ότι ματαιώθηκε η όποια προσδοκία και παράλληλα θα τον διαλύσουν, να προτείνεις απλά το δικό σου μαγαζί!

Από τη μια η ΛΑΕ, σκάει σαν κομήτης στη γη, λες και είναι παρθενογένεση, αυτοκριτική μηδέν, εμείς τη λύση την έχουμε, τα λέγαμε.

Και πώς φτάσαμε μέχρι εδώ ρε μόρτηδες; Και γιατί δεν τα κάνατε όλα «όπα» νωρίτερα;

Αυτό είναι η ηθική υπεροχή; Αυτό είναι η τελευταία ελπίδα του λαού;

Μήπως βιαστήκατε λίγο να αυτοανακηρυχθείτε σωτήρες για μια ακόμη φορά;

Από την άλλη η υπόλοιπη αριστερά, που, εντάξει, πες δεν πέσατε στην αυταπάτη, και μπράβο σας να πω εγώ!

Και τι προετοιμάσατε ρε μόρτηδες τόσα χρόνια;

Τα ίδια 10 μπούλετς από όταν ήμουνα φοιτητής.

Καμία επεξεργασία, καμία σκέψη, όλες οι λύσεις στο τσεπάκι και όποιος δεν ακούσει για μια ακόμη φορά είναι μαλάκας, αλλά εντάξει παιδιά εμείς εδώ θα είμαστε και του χρόνου μήπως και σοβαρευτεί ο κόσμος και νιώσει.

Περνάνε οι εκλογές και να μην τα πολυλογούμε. Ε τον ήπιαμε, όλοι , ανεξαιρέτως (εκτός από τον Τσίπρα και το ΠΑΣΟΚ. Άντε και τη ΝΔ, γιατί, με Μεϊμαράκη, τέτοιο ποσοστό είναι άθλος).

Και σε λιγότερο από 24 ώρες, να σου οι ανακοινώσεις και οι πολυσέλιδοι απολογισμοί που έχουν όοολη την αλήθεια.

Μα ρε μόρτηδες άμα τα είχατε όλα έτοιμα γιατί δεν τα κάνατε από πριν;

Λέει ο ένας ελπιδοφόρα άνοδος, λέει ο άλλος δεν το έκανα καλά αλλά θα το στήσω το μαγαζί και θα πάει καλύτερα, δεν ήταν ευνοϊκή η περίοδος, σκάει και ο τρίτος στο χαβά του, στο μπόι του, στη γωνιά του.

Δηλαδή, μετά το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανείς δεν μπόρεσε να αντλήσει λίγο κόσμο, πώς ερμηνεύεται;

Όλοι αντέξαμε παρά την τεράστια επίθεση (;).

Και ποιος φταίει;

Φταίει η συγκυρία, η αποχή, οι άλλοι που κοιτάνε το δικό τους μαγαζί και όχι το δικό μας και εν γένει όποιος δεν μας κάθεται είναι ή γκέι ή λεσβία.

Κι από Δευτέρα; Από Δευτέρα εμετός στο facebook και έκαστος στο είδος του.

Δηλαδή, μετά τον εμετό των μεταγραφών, των αποχωρήσεων και των λιστών και τα βουλευτιλίκια, ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθούμε, να κλειστούμε στο καβούκι μας, να πούμε 10 κλισέ για τα μάτια του κόσμου και να ξεκαυλώσουμε μεταξύ μας.

Προσωπικά, δεν χαίρομαι για αυτά, ούτε για την κακή καταγραφή.

Βασικά, ντρέπομαι πρώτιστα και στεναχωριέμαι ύστερα.

Και εγώ προσωπικά λύση έτοιμη δεν έχω γιατί από το Φλεβάρη μέχρι τον Ιούλη βιώσαμε μια τεράστια ήττα και τίποτα δεν είναι ίδιο.

Και η λύση δεν είναι σκέτα υλικοτεχνική γιατί, αν είναι έτσι, να την ψάξουμε στα βιβλιοπωλεία με τόοσα που χουν γραφτεί κάτι καλό θα παίζει.

Αλλά αλήθεια θα ήταν τόσο περίεργο, να πείτε “Βλέπουμε το αποτέλεσμα με αυτοκριτική διάθεση, θα ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση για τις ανεπάρκειές μας και τις ανάγκες της επόμενης μέρας. Όπως και να χει ξημερώνει μια νέα δύσκολη περίοδος για τον λαό και τον τόπο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις”.

Έτσι απλά και με αξιοπρέπεια.

Έτσι απλά και χωρίς μεγάλες ατάκες.

Έτσι απλά, χωρίς κατινιές ,και με σεβασμό στον κόσμο που ίσως περιμένει κάτι ή απλά ψάχνει κάπου να ακουμπήσει.

Όχι τίποτα άλλο, γιατί και αυτές οι συμπεριφορές βοηθούν να πιστέψει κανείς στο ΤΙΝΑ.

Ι.

(Αγαπητέ φίλε, λίγη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει. Ή ολόκληρη ή καθόλου. Ο Τσίπρας την έχει χεσμένη την αξιοπρέπειά του, όπως την έχουν και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί έκαναν την αξιοπρέπεια προεκλογικό σύνθημα και αμέσως μετά προσκύνησαν. Επειδή σας βλέπω κάπως συναισθηματικό, να σας ενημερώσω πως υπάρχουν χιλιάδες αριστεροί που περιμένουν να φάνε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με το ζόρι τους κρατάνε τόσους μήνες. Τώρα που ψηφίστηκε το Μνημόνιο και έγιναν οι εκλογές, θα πέσουν οι λιμασμένοι να φάνε. Αυτό τους νοιάζει μόνο. Πάντα αυτό τους ένοιαζε. Αυτά για την αριστερά και τα κινήματα, τα έλεγαν για το ξεκάρφωμα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.