Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Μία παλιά καταπληκτική ταινία είχε τίτλο “Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα”. Αυτό για χρόνια ήταν -και ίσως για τους περισσότερους Έλληνες παραμένει- το κυρίαρχο σκεπτικό, η κυρίαρχη στάση ζωής. Ο ατομισμός, ο καθένας για την πάρτη του. Για την παρτάρα του καλύτερα.

Τώρα βέβαια, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη, ξεκίνησαν κάποιες σποραδικές, σπασμωδικές, κλαδικές και μεμονωμένες αντιδράσεις.

Έστω και έτσι, έστω και χωρίς να υπάρχει παρά ατομικό ή κλαδικό ενδιαφέρον για τις συντάξεις -αυτό που λένε, “Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις”, στο είχα γράψει μήνες πριν-, ή ακόμη και άλλα αιτήματα, κάθε τι που δυσκολεύει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους κατακτητές,είναι από μόνο του θετικό.

Και έστω και λίγοι να προστίθενται κάθε μέρα στην αναγνώριση της ανάγκης που διαλαλείς εδώ και χρόνια, για στάση πληρωμών, είναι κέρδος. Δεν υπάρχει περίπτωση, πιτσιρίκο μου, αυτό να μαζικοποιηθεί. Ξέχασέ το.

Αλλά είναι τόσο οριακή η κατάσταση, που έστω και λίγοι θα κάνουν τη δουλειά.

Έστω και λίγα μπλόκα, θα φέρουν αποτέλεσμα.

Έστω και λίγες απεργίες θα έχουν αντίκτυπο.

Γιατί ένας είναι ο απόλυτος στόχος:“Να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα”.

Να μην περάσει η “ρύθμιση του χρέους”, που θα δεσμεύσει τη χώρα για τη συνέχεια της ιστορίας της.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, και τώρα είναι κυρίαρχη στάση ζωής ο ατομικισμός. Καπιταλισμό έχουμε. Επιχειρήσεις. Επιχειρηματικότητα. ΚΕΡΔΟΣ. Γι’ αυτό είναι προτιμότεροι οι επιχειρηματίες Τραμπ από τους “ιδεολόγους” του κώλου. Γιατί είναι πιο ειλικρινείς. Εγώ δεν βλέπω καμία κίνηση αντίδρασης. Βλέπω κάποιες συντεχνίες, παρέα με κάποια ΜΜΕ, να θέλουν να φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δικά τους συμφέροντα. Εμένα, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης δεν μου κάνουν ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Φιλελεύθερος ο ένας, φιλελεύθερος κι ο άλλος. Πιόνι ο ένας, πιόνι και ο άλλος. Πάρε τον έναν και χτύπα τον πάνω στον άλλον. Αφού ο μόνος στόχος είναι η σύνταξη, εμένα δεν με αφορά. Εγώ δεν θα πάρω σύνταξη. Και δεν ξέρω καμία επανάσταση που να έγινε για τη σύνταξη. Από το “αφήστε μας να ζήσουμε”, φτάσαμε στη σύνταξη. Την επόμενη φορά, οι Έλληνες θα βγουν στον δρόμο για κάνα καλό τάφο. Ζωή σε λόγου τους. Όσο για τις απεργίες, η μόνη απεργία που έχει νόημα -και το γράφω χρόνια– είναι η απεργία διαρκείας. Μόνο αυτή. Καμία άλλη. Και για απεργία διαρκείας δεν μιλάει κανείς. Ούτε για στάση πληρωμών. Ούτε για απονομή Δικαιοσύνης. Τα μπλόκα των αγροτών για τις ανάγκες των δελτίων ειδήσεων είναι γελοία. Και οι κτηνοτρόφοι που χύνουν τα γάλατα, όταν τους δίνει εντολή ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, είναι πιο ζώα από τα ζώα τους. Αγαπητέ φίλε, να περάσουν όλα. Να διαλυθεί εντελώς η χώρα. Με τα σάπια σημερινά υλικά, τίποτα καλό δεν μπορεί να φτιαχτεί. Έχουν περάσει έξι χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας. Είναι 2016, όχι 2010. Βαρέθηκα να γράφω τα ίδια πράγματα και να μην αλλάζει απολύτως τίποτα. Οι Έλληνες παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.