Ο Νίκος Κοτζιάς στο Βερολίνο


Πιτσιρίκο, βρίσκομαι στο Βερολίνο, στο Φεστιβαλ Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin.

Πέρασε πολύ κοντά μας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καλεσμένος του εν λόγω φεστιβάλ για να μιλήσει για την “Ελληνική κατάσταση” με μια γερμανίδα δημοσιογράφο, σε άψογα γερμανικά· χωρίς μεταφραστή εννοείται.

Είπαμε να μην τον αφήσουμε να βαρεθεί μόνο με αγκαλίτσες και κεράσματα και να του πούμε κι εμείς μια καλησπέρα…

(Αγαπητέ φίλε, είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε παντού με λατρεία τα άξια στελέχη της αριστερής κυβέρνησης, που σήμερα γιορτάζουν έναν χρόνο επιτυχίες και προσφοράς στους Έλληνες και την πατρίδα. Πρέπει να τους δείχνουμε την αγάπη μας και την στήριξή μας στον σκληρό αγώνα που κάνουν. Παρατηρώ τη μετάλλαξη στο πρόσωπο του Κοτζιά. Σαν να βλέπεις τον Ευάγγελο Βενιζέλο -τον οποίο διαδέχτηκε- τις μέρες της “δόξας” του. Η καρέκλα μεταμορφώνει. Αλλά και εκτοξεύεται καμιά φορά. Έπρεπε να του πείτε “Είναι το φεστιβάλ, ηλίθιε”. Δεν παρεξηγούνται τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης, όταν τους λες ηλίθιους. Τσεκαρισμένο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.