Το να λες τους άλλους ηλίθιους δεν σε κάνει έξυπνο

the clever idiotΟ υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δηλώνει πως η μόνη λύση για τις παραβιάσεις των Τούρκων είναι η διπλωματική οδός -μέσω του ΝΑΤΟ- γιατί διαφορετικά θα πρέπει να γίνει πόλεμος, και ξαφνικά τα ΜΜΕ και τα social media γεμίζουν από κείμενα και σχόλια που αναφέρουν πως ο Δημήτρης Μάρδας προτείνει πόλεμο της Ελλάδας με την Τουρκία.

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο στις μέρες μας να παραποιείται η οποιαδήποτε δήλωση και μετά οι πάντες να σχολιάζουν την δήλωση που δεν έγινε ποτέ σαν να ήταν πραγματική. Μάλιστα, κάποιοι μένουν μια ζωή με την εντύπωση πως η δήλωση ήταν πραγματική.

Αυτό γίνεται, κυρίως, για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους. (Εντάξει, εγώ το κάνω χρόνια μόνο για ψυχαγωγία.)

Οι πολιτικοί συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και τα ΜΜΕ θέλουν μεγαλύτερη απήχηση για να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

Βέβαια, υπάρχουν και οι απλοί πολίτες που σχολιάζουν στα social media την ψεύτικη είδηση ή δήλωση επειδή βαριούνται, επειδή είναι φανατισμένοι πολιτικά ή επειδή δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τρώνε αμάσητη την κάθε είδηση που διαβάζουν ή ακούν, αφού διαβάζουν μόνο τίτλους και αποφεύγουν τα κείμενα.

Κάτι πολύ χαρακτηριστικό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η ανάγκη πάρα πολλών ανθρώπων να αποδείξουν πως είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους.

Και επειδή το να δημιουργήσουν κάτι δικό τους -γράφοντας κάτι έξυπνο, κάτι όμορφο ή κάτι συγκινητικό- τους είναι πάρα πολύ δύσκολο, προσπαθούν διαρκώς να αποδείξουν πως οι άλλοι είναι ηλίθιοι.

Αυτό τους κάνει να αισθάνονται ανώτεροι.

Πάρα πολλοί Έλληνες παίρνουν μεγάλη χαρά με το να λένε πως οι άλλοι είναι ηλίθιοι.

Βέβαια, αν αποδείξεις πως ο άλλος είναι ηλίθιος, αυτό δεν σημαίνει πως εσύ είσαι έξυπνος αλλά αυτή η λεπτομέρεια τους διαφεύγει.

Επίσης, κανένας έξυπνος άνθρωπος δεν κάθεται κάθε μέρα να γράφει πόσο ηλίθιοι είναι οι άλλοι γιατί αυτό -όπως καταλαβαίνουμε- δεν είναι και πάρα πολύ έξυπνο.

Και φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να γίνει πιο έξυπνος, πιο πετυχημένος ή πιο ευτυχισμένος, αποδεικνύοντας πως οι άλλοι είναι ηλίθιοι.

Το πιο αγαπημένο σπορ των Ελλήνων είναι να λένε πόσο ηλίθιοι είναι οι πολιτικοί, ξεχνώντας πως οι ίδιοι τους ψήφισαν.

Τόσο έξυπνοι άνθρωποι να ψηφίζουν συστηματικά -επί δεκαετίες- τόσο ηλίθιους πολιτικούς, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη αδικημένες και παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες που πιστεύουν πως όλοι οι άλλοι Έλληνες -εκτός από τους ίδιους- είναι ηλίθιοι.

Το περίεργο είναι πως οι “έξυπνοι” ζητούν την αναγνώριση των ηλιθίων.

Δηλαδή, ζητούν από αυτούς που θεωρούν ηλίθιους να τους αναγνωρίσουν πως αυτοί είναι διάνοιες.

Μα αφού οι άλλοι είναι ηλίθιοι, πώς να αντιληφθούν το μεγαλείο σου;

Και τι να την κάνεις την αναγνώριση των ηλιθίων;

Αν οι Έλληνες συνεχίσουν να προσπαθούν να μειώνουν τους άλλους Έλληνες σε κάθε στιγμή, σε κάθε ευκαιρία, δεν θα μείνει Έλληνας ούτε για δείγμα.

Είμαστε σε καλό δρόμο.

Για τον αφανισμό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.