Ξεχείλισε

mega (2)Φίλε Πιτσιρίκο, τώρα που κλείνει το βοθροκάναλο της Παιανίας – το megamou – βγαίνουν στην φόρα ιστορίες φρικτών βασανισμών και παρενοχλήσεων γνωστών δημοσιογράφων του ιστορικού τηλεοπτικού σταθμού.

Ένας εξ αυτών, ο κύριος Ντερμπεντέρης, κατήγγειλε πως τον ανάγκαζαν να εκφράζεται υπέρ του μνημονίου και των μεγαλοεργολάβων διαπλεκόμενων καναλαρχών μπουκώνοντας τον με ευρώ κάθε φορά που απειλούσε πως θα πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Η μεγάλη κυρία του δελτίου των οκτώ Φόλα που Τρέμει αποκάλυψε πως της διοχέτευαν ηλεκτρικό ρεύμα στον πισινό, όταν οι εργοδότες ήθελαν να είναι περισσότερο επιθετική σε καλεσμένους που δεν ήταν της αρεσκείας τους.

Η κακομοίρα η Φόλα που Τρέμει ήταν δεμένη στην πολυθρόνα έχοντας τα ηλεκτρόδια σε επαφή με τα γυμνά της κωλομέρια την ώρα που εμείς οι τηλεθεατές δεν γνωρίζαμε ούτε φυσικά μπορούσαμε να φανταστούμε απολύτως τίποτα.

Ο πρώην συνάδελφος της Φόλας, Παύλος Χρήμας κατήγγειλε ότι τα αφεντικά τον είχα στείλει πριν από αρκετά χρόνια για ρεπορτάζ στην Μαντζουρία επειδή ήταν τίμιο παλικάρι και πρώην Κνίτης.

Ο κύριος Χρήμας δεν θυμάται σχεδόν τίποτα από αυτό το ταξίδι, παρατήρησε όμως πως μετά την επιστροφή του στο Ελλάντα έκανε από μόνος ακριβώς εκείνο που ήθελε το αφεντικό του.

Αρχικά, η ταύτιση των απόψεων τους –που ήταν απόλυτη– τον είχε σοκάρει, πολύ γρήγορα όμως το συνήθισε και συνέχισε να υπηρετεί την ανεξάρτητη δημοσιογραφία με αυταπάρνηση και σθένος.

Τώρα που κλείνει το βοθροκάναλο της καρδιάς μας, ξεχείλισαν τα συναισθήματα των ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπηρέτησαν την υποκειμενική ενημέρωση και την υποκουλτούρα της ψυχαγωγίας όλα αυτά τα χρόνια.

Άνθρωποι με ήθος και υψηλή ποιότητα λόγου που κάλυπταν για χρόνια την πρωινή ενημερωτική-ψυχαγωγική ζώνη του καναλιού όπως ο κύριος Γαρδουμπάκης αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο.

Αντιθέτως η κυρία Ακρίδα ξέσπασε σε κατάρες και χριστοπαναγίες για όλους αυτούς που χαίρονται με την κατάντια του μεγάλου καναλιού, αποδεικνύοντας ότι δεν της είχε δοθεί τυχαίο ο τίτλος του πιο αδύναμου κρίκου της ελληνικής παρατηλεόρασης.

Φορώντας την βέρα της στο δεξί της χέρι έδειξε με παράπονο προς το μέρος των απλών εργαζομένων του σταθμού που θα μείνουν χωρίς το καθημερινό τους ψωμί.

Οι άνθρωποι αυτοί που εργάζονταν κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί είχανε μείνει απλήρωτοι – χωρίς ψωμί δηλαδή – τους τελευταίους μήνες χωρίς όμως να υποπέσει το γεγονός αυτό στην αντίληψη της κυρίας Ακρίδας.

Αντίθετα, δεκάδες οργανώσεις εργαζομένων των 400 ευρώ, πρώην εργαζομένων και νυν ανέργων, μαζί και σύλλογοι ξενιτεμένων έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους ενθυμούμενοι τις πράξεις συμπαράστασης των πρώην εργαζομένων του πρώην μεγάλου καναλιού, όταν είχαν βρεθεί και οι ίδιοι σε παρόμοια θέση παλαιότερα.

Έτσι είναι αυτές οι μεγάλες πράξεις αλληλεγγύης σκέφτηκαν οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς και ξέσπασαν σε κλάματα. Άλλωστε όλα σε αυτήν – ή έστω στην επόμενη – ζωή πληρώνονται.

Αυτά μαθαίνω, καλέ μου Πιτσιρίκο, και στενoχωριέμαι εδώ στην Εσπερία που βρίσκομαι.

Φιλιά πολλά

Ηλίας

Υ.Γ. Βέβαια το βοθροκάναλο έκλεισε επειδή ήταν πια ολοφάνερο πως δεν μπορούσε να πουλήσει άλλο σανό στα χάπατα. Οπότε γιατί να ρίξουν τα ωραία τους λεφτάκια οι μεγαλομέτοχοι και να υποχρεωθούν στον Τσίπρα για ένα μαγαζί που πια δεν γεμίζει; Θα ποντάρουν αλλού. Θα τρέξουν βέβαια τα απαραίτητα δάκρυα για τους καημένους τους εργαζόμενους του Megamou, όπως όμως γνωρίζουμε καλά κι από το προηγούμενο μελόδραμα της ΕΡΤ, οι «καλύτεροι» από αυτούς κάπου αλλού θα βολευτούν σε λίγους μήνες. Σανό θα πουλάνε κι εκεί αλλά θα πληρώνονται λιγότερα. Ας όψονται τα μνημόνια και η πουτάνα η τρόικα/τετρατόικα!

(Αγαπητέ Ηλία, είναι λογικό και ανθρώπινο, όταν έχεις δουλέψει κάπου, να στενοχωριέσαι για τους πρώην συναδέλφους σου που χάνουν την δουλειά τους. Το ένιωσα κι εγώ πολύ έντονα με τους πρώην συναδέλφους που απολύθηκαν από τον ΣΚΑΪ. Βέβαια, εγώ ήξερα ότι θα απολυθούν και τους το είχα πει πριν φύγω: “Φεύγω για να μην είμαι εδώ όταν θα σας απολύουν και στενοχωριέμαι”. Αλλά πάντα είναι στενόχωρο να χάνουν οι άνθρωποι την δουλειά τους, είτε είσαι μπροστά είτε όχι, αν και στην Ελλάδα πια -με την τεράστια ανεργία- αυτό είναι μια κανονικότητα και δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν. Πάντως, οι ολιγάρχες που έχουν το Mega και τα παπαγαλάκια τους δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά. Κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι του Mega Θα μείνουν χωρίς δουλειά. Είναι προφανές πως, αν το Mega κλείσει, αυτό θα γίνει για να γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες του τα χρέη τους. Η σχέση του Τσίπρα με τον Βαρδινογιάννη είναι πάρα πολύ καλή. Και ο Βαρδινογιάννης έχει και άλλο κανάλι. Ηλία, το Mega μπορεί να κλείσει αλλά δεν θα κλείσει για τους σωστούς λόγους. Αλλά εδώ έχει κλείσει η Ελλάδα, στο Mega θα κολλήσουμε; Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.