Και άλλο κάρβουνο!

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
“Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου” έγραψε ο Πλάτων. Άξιοι λοιπόν! Άξιοι είμαστε όλοι οι πολίτες για αυτό που διαδραματίζεται στην υφήλιο.

Πιτσιρίκο, δεν μπορώ να σου περιγράψω την χαρά μου, όσον αφορά την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και τονίζω “Ευρωπαϊκή Ένωση” και όχι Ευρώπη.

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους;

Έχουν στο υποτυπώδες μυαλό τους άρρηκτα συνδεδεμένη την Ευρώπη με το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκέφτομαι το τελευταίο κείμενό σου περί βίας Πιτσιρίκο.

Αλλά πρέπει να σου εκμυστηρευτώ, πως ειδικά τις τελευταίες μέρες -μετά την έξοδο του Η.Β -έχω βίαιες τάσεις προς τα χάπατα.

Αυτά τα όντα που θέλουν να αποκαλούνται Άνθρωποι.

Αυτά τα βούρλα,που πρέπει κατά την διάρκεια της δουλειάς, να μοιράζονται τις σκέψεις τους ισχυριζόμενοι “οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι πλέον Ευρωπαίοι ” και “η Βρετανία καταστρέφει την συνοχή της Ε.Ε αλλά σύντομα θα επιστρέψει γονυπετής”.

Ακούς Πιτσιρίκο; Ηλία, Άρη ακούτε;

Γιατί να μην είστε εδώ μαζί μου; Τουλάχιστον να έχω κάποιον δίπλα μου, όταν καίγονται τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα.

Πιτσιρίκο, μένω στην Φρανκφούρτη τα τρία τελευταία χρόνια.

Δεν μπορώ να σου περιγράψω επακριβώς τον πανικό των τελευταίων ημερών, που επικρατεί εδώ.

Η κινδυνολογία και η καταστροφολογία σε όλο της το μεγαλείο.

Τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης βλέπεις κάνουν καλά την δουλειά τους.

Και τα χάπατα -ως πειθήνια όργανα – ενστερνίζονται το “πίστευε και μη ερεύνα”. Το κόμμα μετά την λέξη “μη”, ξεχασμένη υπόθεση.

Φάτε σανό ρε χαπατα, που λέει και ο Ηλίας.

Και σήμερα που λες στην δουλειά έγινε έκρηξη, Πιτσιρίκο.

Άρχισα να λέω και να λέω, αδιαφορώντας αν τα λεω σωστά γραμματικά ή αν ενδιάμεσα έκανα χρήση των Αγγλικών – δεν κατέχω ακόμη άπταιστα την γλώσσα της χώρας.

Και την στιγμή που αναφέρομαι στα απολυταρχικά καθεστώτα και στην ξενοφοβία, που κάνουν αισθητή πλέον την παρουσία τους, ακούω από μια συνάδελφο να λέει “Η Ασπα υπερβάλλει, η Ε.Ε ευημερεί”.

Σε ποιόν κόσμο ζεις ρε χάπατο; Μετά από αυτό σου μιλούσα, δεν ξέρω αν με άκουγες. Σου μιλούσα σαν να ήσουν εκεί.

Ας αρχίσουν οι χοροί λοιπόν! Αφού το προτεκτοράτο δεν έδωσε το έναυσμα, το έδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να προσέχεις Πιτσιρίκο και χαιρετισμούς από την τρομοκρατημένη Φρανκφούρτη.

Ασπασία

Υ.Γ. Με προσέγγισε ένας συνάδελφος στην δουλειά, σχεδόν δακρύβρεχτος,για να μου πει, ότι ενημερώθηκε περί της αθρησκείας μου και θέλει να μου μιλήσει για την σπουδαιότητα της θρησκείας και ιδιαίτερα του Ισλάμ. Θέλει, λέει, να κατανοήσει πώς “κατάντησα” άθρησκη.

(Αγαπητή Άσπα, ο Πλάτων δεν ήξερε για τον καπιταλισμό. Για άλλη πολιτική έγραφε. Και για άλλη κοινωνία. Στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς δεν υπάρχουν πολιτικοί, υπάρχουν μόνο οι αγορές. Άσπα, να αποφεύγεις -όσο μπορείς- τις πολλές συναναστροφές με τους ανθρώπους. Εμένα αυτό με έχει βοηθήσει πολύ. Και οι πολλές συζητήσεις δεν έχουν κανένα νόημα. Άσε τον καθένα να πιστεύει ό,τι θέλει. Μόνο να μη σε πρήζει. Στην δουλειά να κάνεις τη χαζή. Δουλειά είναι, δεν είναι ζωή. Ο φόβος αρέσει στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι γουστάρουν να φοβούνται και να ανησυχούν. Μάλλον αυτό τους κάνει να ξεχνούν πως θα πεθάνουν. Φοβάμαι, άρα ζω. Αν το σκεφτείς είναι πολύ αστείο που τη μια μέρα οι άνθρωποι ανησυχούν για τα πάντα -και κάνουν και υστερίες- και την επόμενη μέρα δεν ανησυχούν για τίποτα επειδή τα έχουν τινάξει. Άσπα, μόνο που σκέφτομαι πως θα μπορούσα να ζω στην Φρανκφούρτη, αρχίζω να πιστεύω στον Θεό που με έσωσε από αυτό. Κουράγιο και υπομονή. Φρανκφούρτη είναι, θα περάσει. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.