Φιλοσοφημένες πατούσες

patouses ionioΠιτσιρίκο γεια χαρά!
Τη φωτογραφία που σου στέλνω την τράβηξα το πρωί, στο Ιόνιο.

Πιτσιρίκο, οι πατούσες μας τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι.

Όχι μόνο μας κουβαλάνε, αλλά βλέπουν μονίμως και τη χειρότερη θέα: πάτους παπουτσιών ή πάτωμα.

Νομίζω πως τους αξίζουν πότε πότε να αγναντεύουν και θέα πιο όμορφη – τι καλύτερο από τη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα;

Για να παίρνουν κουράγιο και να μας κρατούν όρθιους.

Κι εμείς, πρέπει πού και πού να αράζουμε και να κοιτάμε τα πόδια μας, καθώς οι πατούσες μας ξεκουράζονται και απολαμβάνουν τη θέα.

Καλό καλοκαίρι!

Α.

(Αγαπητή φίλη, πολύ σωστά το θέτετε. Καμιά φορά σκέφτομαι πως δεν έπρεπε το 2011 και το 2012 να ξεποδαριαστούμε στους δρόμους της Αθήνας και να τρώμε ξύλο και χημικά. Έπρεπε να είχαμε αράξει στις παραλίες, με τις πατούσες να κοιτούν το πέλαγο. Θα είχαμε κάνει την Επανάσταση της Πατούσας και θα είχαμε γράψει Ιστορία. Δεν πειράζει, τώρα κάνουμε την ατομική Επανάσταση της Πατούσας. Να είστε καλά. Την αγάπη μου. Τι ωραίο που είναι το Ιόνιο. Και το Αιγαίο αλλά το Ιόνιο…)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.