Χαμογέλα ρε! Τι σου ζητάνε;

Καλημέρες Πιτσιρίκο,
σου γράφω γιατί σε ακούω πολύ απελπισμένο τελευταία. Απελπισμένο, γιατί νομίζεις πως οι Έλληνες το ‘χουν ρίξει στα σκυλάδικα και τα σόου μαγειρικής και τα βλαμμένε-έχεις-ταλέντο και χαζέψανε τελείως και δεν παλεύουν ενάντια στους δανειστές και τους ντόπιους κολαούζους για να πάρουν την χώρα τους πίσω και να την κάνουν καλύτερη.

Aυτά τα λες επειδή δεν ξέρεις τι γίνεται και πας και απελπίζεσαι γιατί νομίζεις ότι τίποτε δεν γίνεται.

Ευτυχώς, έχεις κι εμάς και στα λέμε όμως.

Λοιπόν χαμογέλα, γιατι έρχεται η νέα γενιά και θα τους παίξει μπάλα καλή.

Πάρε ένα δείγμα (ανακοίνωση από κατάληψη Λυκείου στην πρωτεύουσα της Ικαρίας):

ikaria

Γιάννης

Υ.Γ. 1: Αν φύγεις για έξω, να μην πας Άμστερνταμ, γιατί είσαι ευαίσθητος άνθρωπος και μ’ όλα αυτά που γίνονται θα το ρίξεις στα χασίσια και δεν θα ‘χεις κουράγια ούτε ένα σχόλιο να γράψεις.

Υ.Γ. 2: Πολλοί λένε ότι η Ελλάδα δεν βγάζει πιά τίποτα. Αυτό είναι λάθος. Απλά αυτό που βγάζει -σκλάβους χωρίς καμία ατομική ή συλλογική άμυνα και άρα έτοιμους για ξεζούμισμα- το βγάζουν δεκάδες χώρες στον πλανήτη πιό φτηνα. Ε, όταν πέσει αρκετά η τιμή τους, θα έρθει η ανάπτυξη και απ’ εδώ.

(Αγαπητέ Γιάννη, είμαι μέσα στη μαύρη απελπισία αλλά με έκανες και χαμογέλασα. Μου αρέσει που οι μαθητές στην Ικαρία γράφουν σαν τον Μποστ, χωρίς καν να τον ξέρουν. Πάντως, ο Μποστ μπορεί να έγραφε ανορθόγραφα αλλά έβαζε τόνους και έκανε πολύ όμορφα γράμματα. Τα παιδιά στην Ικαρία έχουν πάει ακόμα παραπέρα την τέχνη του Μποστ. Γιάννη, ούτε τσιγαριλίκι δεν έχω κάνει στη ζωή μου. Θα σοκαριστούν τα παιδιά στην Ικαρία -με αυτή την αποκάλυψη- αλλά είναι η αλήθεια. Βέβαια, θέλω να κάνω έναν μπάφο πριν τα τινάξω -για να δω πώς είναι- αλλά όλο το αναβάλλω γιατί είμαι natural high. Να είσαι καλά, Γιάννη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.