ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ekloges-logistes

Οι λογιστές που πρωτοστατήσαμε τα 3 τελευταία χρόνια στις κινητοποιήσεις του κλαδου, εμείς οι μάχιμοι λογιστές του καθημερινού μόχθου, αποφασίσαμε την κάθοδό μας στις εκλογές με τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ζητάμε

●Αλλαγή του παλαιοκομματικού–πελατειακού συστήματος εκλογής των αντιπρόσωπων της ΣτΑ

● Έκδοση Π.Δ. για την τροποποίηση των άρθρων 8 & 9 του ν. 1100/1980, και την θέσπιση ανώτατου ορίου θητείας (δύο) στα θεσμικά όργανα του ΟΕΕ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εισροή νέων ανθρώπων μέσα στη Διοίκηση, και να πάψει αυτή η συνεχής εδώ και δεκαετίες εναλλαγή των ίδιων προσώπων μέσα στη Κ.Δ.

● Έναν κώδικα δεοντολογίας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του οικονομολόγου-λογιστή αλλά ταυτόχρονα που θα τιμωρεί παραδειγματικά εκείνον που παραβιάζει ηθικά, νομικά ή επαγγελματικά όσα ο κώδικας αναλυτικά θα περιγράφει.

● Όλοι οι αδειούχοι λογιστές(πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ) έχουν δικαιώματα ανάλογα των υποχρεώσεων τους, να έχουν ένα δικό τους όργανο με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

● Συμμετοχή των λογιστών μέσω του επιμελητηρίου στη σύνταξη φορολογικών νομοσχεδίων που αφορά στο επάγγελμα του λογιστή αλλά και στις φορολογικές επιβαρύνσεις της κοινωνίας, τη συμμετοχή στην σύνταξη των αναπτυξιακών νόμων.

Αρνούμαστε:

Την φορολόγηση,
α) πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης
β) της μικρής ακίνητης περιουσίας με οποιονδήποτε νόμο, τέλος ή εισφορά
γ) την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με μόνιμες «έκτακτες» εισφορές και τέλη χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς δικαιολογία.

Να συνεχίσουμε την άμισθη εργασία για λογαριασμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών.

Στεκόμαστε από την αρχή δίπλα στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στενάζουν κάτω από πολιτικές εξόντωσης και φτωχοποίησης όχι μόνο γιατί είμαστε φιλάνθρωποι, αλλά γιατί είμαστε κι εμείς τμήμα τους, γιατί αγωνιζόμαστε,πορευόμαστε, τραγουδάμε «για να σμίξουμε τον κόσμο».

Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!!!

Καλούμε όλους τους οικονομολόγους-λογιστές αλλά και όλα τα μέλη του ΟΕΕ να συστρατευθούν μαζί μας.

Η αξιοπρέπεια των λογιστών περνάει από το Οικονομικό επιμελητήριο στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Ενωτική Παρέμβαση Διαδικτυακής Ομάδα Λογιστών-Οικονομολόγων

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.