ΠΑΥΛΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ! (η Γαλλία αγωνιά)

Image Hosted by ImageShack.us

-Βρε Μαρία μου για τι πράγμα ψηφίζουν οι Γάλλοι την Κυριακή;
-Νομίζω πως έχουν τον τελικό του δικού τους «Fame Story».
-Τόσο πολύ άργησαν; Δεν ρωτάς τον Τάσο μήπως κάνουν δημοψήφισμα για τίποτ’ άλλο και δεν το ξέρουμε;
-Μισό…. Τάσο μου, γιατί ψηφίζουν οι Γάλλοι; Το ευρωσύνταγμα; Για το ευρωσύνταγμα ψηφίζουν Ντίνα μου.
-Τι είναι αυτό;
-Ξέρω ΄γω; Θα είναι κάνα σύνταγμα με ευρωπαίους στρατιώτες. Ξέρεις, ο κοινός ευρωπαϊκός στρατός. Δεν ρωτάς κι εσύ τον Μήτσο γιατί ο Τάσος παίζει «Στοίχημα» κι αν τον ενοχλήσω ξανά, θα με χέσει;
-Περίμενε…Μήτσο τι είναι αυτό το ευρωσύνταγμα που ψηφίζουν οι Γάλλοι; Μια ενιαία κοινοτική νομοθεσία με κοινό υπουργό Εξωτερικών για την Ευρώπη; Άκουσες Μαρία μου;
-Άκουσα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε;
-Εμείς ψηφίσαμε!
-Πότε;
-Το περασμένο Σάββατο! 94 % πήρε η Γιουροβίζιον, δεν το είδες; Ψηφίσαμε «ναι»!
-Καλά οι Γάλλοι δεν είδαν τη Γιουροβίζιον;
-Όχι, είχε πέσει ο δορυφόρος και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν με televoting. Γι΄ αυτό θα ψηφίσουν την Κυριακή. Τι λες να ψηφίσουν;
-Τι να σου πω; Αν είχαν δει τη Γιουροβίζιον μάλλον «όχι» θα ψήφιζαν, αλλά τώρα ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
-Μα διαβάζω στις εφημερίδες, πως οι αρθρογράφοι προτρέπουν τους Γάλλους να ψηφίσουν «ναι».
-Ξέρεις γαλλικά;
-Όχι καλέ, στις ελληνικές εφημερίδες το διάβασα!
-Διαβάζουν οι Γάλλοι ελληνικές εφημερίδες;
-Δεν το ξέρεις; Αν δεν διαβάσει τον Ριχάρδο Σωμερίτη ο μέσος Γάλλος κάθε πρωί, αρνείται να φάει το κρουασάν του! Αν δεν διαβάσει τον Πρετεντέρη για να πάρει γραμμή, δεν πάει στην τουαλέτα! Βέεεεβαια!
– Κι αυτοί τι λένε;
-Αυτοί είναι υπέρ του «ναι». Τώρα περιμένουν οι Γάλλοι να δουν τι θα γράψει ο Παύλος Τσίμας στο σαββατιάτικο άρθρο του στα «ΝΕΑ» και θα αποφασίσουν.
-Μετράει πολύ η γνώμη του Τσίμα;
-Πλάκα μου κάνεις; Όπως ακολουθούσαν οι κομμουνιστές τη γραμμή του Κόμματος επί Ζαχαριάδη, έτσι υπακούουν οι Γάλλοι στον Τσίμα!
-Μπράβο στους Γάλλους που μιλάνε κι ελληνικά. Τότε γιατί είδα τον Σημίτη στην τηλεόραση που πήγε και τους μίλησε στα γαλλικά; Γιατί δεν τους μίλησε ελληνικά;
-Μωρό μου, είτε ελληνικά τους μιλούσε ο Σημίτης, είτε γαλλικά κανείς δεν επρόκειτο να καταλάβει τίποτα. Γι΄ αυτό τα είπε στα γαλλικά για να είναι σίγουρος πως δεν θα τον καταλάβουμε ούτε εμείς!
-Κι ο Παπανδρέου όμως γαλλικά τους μίλησε. Γιατί;
-Για να τους τρομοκρατήσει! Σου λέει, αν δεν ψηφίσουμε «ναι», θα ‘ρχεται αυτός εδώ ο κουλός κάθε τρεις και λίγο και θα μας μιλάει γαλλικά με προφορά τεξανής αγελάδας σε κλιμακτήριο! Κάτσε να ψηφίσω «ναι» να γλιτώσω!
-Είχε ωραίο παράστημα όμως!
-Ναι, σαν κάπελας που φοράει κοστούμι επειδή παντρεύει την κόρη του ήταν – η άσπρη ποδιά του έλειπε! Αφού κάποια στιγμή που σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, ένας Γάλλος σοσιαλιστής μπερδεύτηκε και του είπε : «Ε, γκαρσόν, πιάσε δυο μπύρες όπως θα ‘ρχεσαι!».
-Ο Καραμανλής γιατί δεν πήγε να πείσει τους Γάλλους να ψηφίσουν «ναι»;
-Κοίτα, το καλό μ’ αυτόν είναι πως ξέρει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του. Έχει αυτογνωσία. Γι’ αυτό προτίμησε να πάει να δώσει οδηγίες στον Μπους.
-Θα ψηφίσει κι ο Μπους στο γαλλικό δημοψήφισμα;
-Όχι. Πάντως και δέκα Ευρώπες να ψηφίσουν, στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει ο Μπους. Γιατί μου τηλεφώνησες όμως;
– Α ναι! Να σου πω βρε μωρό μου, άμα δείξω στη μοδίστρα σου το φόρεμα που φορούσε η Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον, μπορεί να μου το φτιάξει;
-Oui!
-Θα μου πηγαίνει λες;
-Non!

(Θα ήθελα να κάνω μια αφιέρωση σε όσους μου ενέπνευσαν αυτόν τον διάλογο, αλλά η ευγενική μου ανατροφή και η φυσική μου συστολή δεν μου το επιτρέπουν. Αν κάποιοι ανάμεσα σε αυτές τις γραμμές αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους, ας μην με παρεξηγήσουν. Ούτως ή άλλως, όσοι διαβάζουν τακτικά αυτό εδώ το ιστολόγιο, γνωρίζουν πως είμαι εντελώς βλαμμένος.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.