Γιώργος Παπανδρέου Καρατζαφέρης

Image Hosted by ImageShack.us

Από τη συμμετοχική δημοκρατία στην επανάσταση (Προσεχώς Καράτε)

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους Έλληνες νέους να μιμηθούν τους νέους της Γαλλίας και να γίνουν κι αυτοί «επαναστάτες με αιτία». Μετά πήρε τηλέφωνο τη μαμά του για να του πει αν ήταν καλός.

Το να σε προτρέπει σε επανάσταση ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σαν να σε προτρέπει σε διαλογισμό ο Τζένγκις Χαν. Η μόνη επανάσταση που έκανε ο Γιώργος στη ζωή του ήταν όταν άφησε μουστάκι. Κι αυτό το έκανε από ανάγκη – για να κόβει τη φαλάκρα. Α ναι, και για να τραβάει λίγο την προσοχή από το βλέμμα του…

Αλλά σε ποιους νέους απευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου; Αν η Γαλάζια Γενιά ήταν, σύμφωνα με τον Μάνο Χατζιδάκι, μια νεολαία αναψυκτηρίου, η ελληνική νεολαία σήμερα είναι μια γενιά κομμωτηρίου. Επικοινωνεί με νοήματα, κινητά και χασμουρητά. Ακριβώς σαν τον Γιώργο δηλαδή.

Η μόνη λύση είναι να εισάγουμε νέους. Από τη Γαλλία, από την Τουρκία, απ’ όπου να ‘ναι. Από κάπου αλλού τέλος πάντων. Και μετά να στείλουμε τον Γιώργο να τους βγάλει λόγο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.