Κύριε Παπανδρέου, κυρία Παπαρήγα, κύριε Αλαβάνε, κύριε Τσίπρα…

Στη συζήτηση στη Βουλή για τα μπλογκ, ο Κώστας Καραμανλής είπε στο Γιώργο Παπανδρέου πως οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που σερφάρουν στο Διαδίκτυο δεν είναι ψηφοφόροι ενός και μόνο κόμματος για να τους εκμεταλλεύεται ο οποιοσδήποτε. Δεν ξέρω τι κάνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που σερφάρουν στο Διαδίκτυο, αλλά είμαι βέβαιος –και ας μου επιτραπεί η βεβαιότητα μετά από σχεδόν τρία χρόνια blogging- πως αν ψήφιζαν μόνο οι μπλόγκερ, η Νέα Δημοκρατία θα πάλευε για να μπει στη Βουλή. Και μάλλον δεν θα έμπαινε.

Είναι αξιοπερίεργο –ίσως όχι και τόσο, τελικά- πως δεν υπάρχει ούτε ένας δημοφιλής μπλόγκερ που να υποστηρίζει την κυβέρνηση. Προσωπικά, δεν έχω πάρει χαμπάρι κάποιον μπλόγκερ που να ξεχώρισε και να στηρίζει την κυβέρνηση. Τα μπλογκ είναι κόκκινα –κυρίως- και πράσινα. Γιατί άραγε;

Όταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ήταν υπουργός Πολιτισμού, κάποιος τον ρώτησε αν θα διώξει τους αριστερούς από το υπουργείο. Ο κ. Ανδριανόπουλος απάντησε πως αν διώξει τους αριστερούς από το υπουργείο, θα μείνει μόνος του. Έξυπνος άνθρωπος.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ έχουν μια χρυσή ευκαιρία. Όχι μόνο να ξεφορτωθούν τη δεξιά κατάρα – αν δεν ήταν ο πολύ δεξιός Σημίτης, ο Καραμανλής δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός-, αλλά να ξεφορτωθούν μια για πάντα τα εκδοτικά συγκροτήματα και τους βρικόλακες των ΜΜΕ. Αρκεί να μην προσκυνήσουν για μια ακόμα φορά.

Κύριε Παπανδρέου, καταλάβαμε από την περίοδο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ το παιχνίδι που έπαιζε –και συνεχίζει να παίζει- ο ΔΟΛ σε βάρος σας (Ο Βενιζέλος υπερεκτίμησε τη δύναμη των ΜΜΕ, προσκύνησε το Λαμπρακιστάν και την πάτησε – ας πρόσεχε. Η υποστήριξη των μπλόγκερ στον Γιώργο Παπανδρέου –κι εγώ μέσα– ήταν απίστευτη και καθοριστική.). Φταίτε κι εσείς όμως, κύριε Παπανδρέου, που τόσα χρόνια τους ανέχεστε και τους κάνετε συνομιλητές.

Τα πράγματα είναι απλά: μην τους δίνετε συνεντεύξεις – μην τους μιλάτε. Δεν έχετε παρά να καταγγείλετε τα συμφέροντα και να τους κλείσετε την πόρτα στα μούτρα. Ο κόσμος θα καταλάβει – έχει ήδη καταλάβει.

Κυρία Παπαρήγα, κύριε Αλαβάνε, κύριε Τσίπρα, τα ίδια ισχύουν και για εσάς. Η Αριστερά που καταδέχεται το 2008 να συζητάει με τον Πρετεντέρη δεν είναι Αριστερά – είναι μια μαλακία και μισή. Ο Πρετεντέρης είναι τελειωμένος (με την …καλή έννοια) εδώ και καιρό. Εσείς τον αφήνετε να υπάρχει. Τον Πρετεντέρη και το κάθε παπαγαλάκι – του Σημίτη χτες, του Καραμανλή σήμερα, του Λαμπράκη πάντα.

Βαρεθήκαμε να μετράμε φυτεμένα …λαμπρακόπαιδα στις κυβερνήσεις. Αναλώσιμα ανθρωποειδή, χωρίς αξιοπρέπεια που δεν καταλαβαίνουν πως υπάρχει ζωή και μετά από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. (Αλήθεια, πού θα κρυφτεί ο Ρουσόπουλος, όταν πέσει ο Καραμανλής; Θα συνεχίσει να έχει αυτό το σνομπ, ξινισμένο υφάκι που είναι ίδιο με το ύφος που είχαν οι έλληνες μόδιστροι της εποχής του Μπίλι Μπο, όταν μαζεύονταν στο «Ελληνικόν» για να χαζέψουν τα τεκνά της πλατείας;)

Τα ΜΜΕ –όπως τα ξέραμε- έχουν τελειώσει. Οι εφημερίδες –δεν βλέπετε τις τραγικές κυκλοφορίες τους;- δεν περιέχουν πια απόψεις που καθορίζουν την κοινή γνώμη – οι εφημερίδες είναι πια διακινητές …DVD (και για τους αναγνώστες τους και για …άλλους κυρίους). Το ραδιόφωνο έχει καταντήσει να είναι μόνο για τους ταξιτζήδες. Η τηλεόραση απευθύνεται σε ηλιθίους.

Προσωπικά, δεν βλέπω ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ να εμφανίζονται στην τηλεόραση. Αν πιστέψουμε την τηλεόραση, η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη γυναίκες σε κλιμακτήριο, χαζογκόμενους και χαζογκόμενες, ανθρώπους του υποκόσμου, πουτάνες και υστερικές αδερφές. Α ναι, και πολιτικούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και κάθονται ακόμα σούζα στον Μάκη και στην Όλγα. Για τον πούτσο δηλαδή. Ούτε για τον πούτσο δεν είναι.

Στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος θα λέει: «Αυτόν δεν τον ψηφίζω – τον είδα στην τηλεόραση! Ας ψηφίσω αυτόν που δεν τον έχω δει στα παράθυρα – θα είναι αξιοπρεπής άνθρωπος».

Κύριε Παπανδρέου, Κυρία Παπαρήγα, κύριε Αλαβάνε, κύριε Τσίπρα, ας καταλάβετε επιτέλους πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και πως τα ΜΜΕ έχουν πέσει. Το Διαδίκτυο και η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση σε αυτό αλλάζουν κάθε μέρα τις ισορροπίες. Τα μπλογκ και η κοινωνία των πολιτών είναι εδώ. Θα σας στηρίξουν και θα τους αλλάξουμε τα φώτα – αρκεί να είστε ειλικρινείς και να μην προσκυνήσετε.

Καπελωμένη κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση. Κυβέρνηση που εκβιάζεται και συναλλάσσεται –όπως η σημερινή- δεν είναι κυβέρνηση. Οι μεγαλοεκδότες έχουν τελειώσει και έφτασε επιτέλους ο καιρός αυτή η χώρα να κυβερνηθεί από τους πολιτικούς και να προχωρήσει – οι εκδότες να κάνουν τη δουλειά τους και να κοιτάξουν να φτιάξουν, αν μπορούν, καμιά εφημερίδα που να διαβάζεται.

Οι πολίτες είναι έτοιμοι για τη μεγάλη γροθιά – εσείς είστε; Αν είστε, τους πήραμε φαλάγγι – αν όχι, ετοιμαστείτε να φάτε στη μάπα τη Ντόρα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.