Είμαστε πιο πολλοί από τους μπάτσους σας

Οι αστυνομικοί έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας και τα παπαγαλάκια τις τηλεοράσεις – η χούντα χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της. Κάποιος, όμως, θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Χρυσοχοΐδη πως δεν είμαστε στο 2002 αλλά στο 2010. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στο μεταξύ:

Τώρα δεν έχουμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα δόξαζαν για μια ακόμα φορά την Ελλάδα και θα την έκαναν τρανή στα πέρατα της οικουμένης. Τώρα έχουμε μπροστά μας την πτώχευση, την εξαθλίωση ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και –ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- την δραχμή.

Τα ΜΜΕ είναι αποδυναμωμένα. Το 2002 μπορούσε η κυβέρνηση να ελέγχει την κοινή γνώμη, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ. Τώρα υπάρχουν τα μπλογκ, τα ανεξάρτητα σάιτ και οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εκατομμύρια Έλληνες έχουν πια πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τα ΜΜΕ σας είναι για τον πούτσο.

Δεν μπορώ να υποδείξω σε κανέναν τι θα γράψει, αλλά –με όλο το θάρρος και την καλή θέληση- θέλω να εκφράσω την απορία μου για την ευκολία με την οποία κάποιοι προοδευτικοί διαδικτυακοί τόποι υιοθετούν αμάσητη την προπαγάνδα της Αστυνομίας και των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Γιατί δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες των «τρομοκρατών» που έδωσε η Αστυνομία πριν καν τους απαγγελθούν οι κατηγορίες; Ακόμα κι αν το κάνεις για να κατηγορήσεις την εξουσία, ουσιαστικά παίζεις το παιχνίδι της.

Γιατί κάποιοι «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο τηλεοπτικά βίντεο με εικόνες από τις ρημαγμένες κατοικίες αυτών των ανθρώπων; Αυτό είναι χυδαιότητα, όχι το DVD της Τζούλιας.

Γιατί υιοθετούνται ως αποδείξεις οι πληροφορίες που διοχετεύει στα παπαγαλάκια η Ελληνική Αστυνομία; Όλοι γνωρίζουμε πως η Ελληνική Αστυνομία είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες αστυνομίες στον κόσμο (είναι η ίδια Αστυνομία που υποστήριζε πως μια ζαρντινιέρα επιτέθηκε σε έναν Κύπριο φοιτητή). Προσωπικά, δεν πιστεύω τίποτα απ’ όσα λένε οι μπάτσοι και τα παπαγαλάκια.

Και κάτι ακόμα: Είδα στις ειδήσεις ιδιωτικού καναλιού τον συγγενή ενός από τους συλληφθέντες να μιλάει για τον δικό του άνθρωπο. Ήταν θλιβερό – αυτό μόνο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.