Ακριβό το μάρμαρο

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν έχει πια σκαλωσιές, οπότε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Paul Geroulanos, αποφάσισε να μας το κάνει γνωστό. Για να αποφύγει τον λιθοβολισμό, ο κ. Γερουλάνος πήρε μαζί του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ο κ. Γερουλάνος έγινε δεκτός με συνθήματα όπως “παραιτήσου” από τους απλήρωτους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού. Οι διαδηλωτές σεβάστηκαν τους αιώνες του Κάρολου Παπούλια κι έτσι ο Γερουλάνος γλίτωσε το ξύλο – τουλάχιστον αυτή τη φορά.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι πως τα στελέχη της δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς να κινδυνεύουν με διαπόμπευση. Οι υπουργοί δεν μπορούν να επισκεφθούν ούτε τους χώρους στους οποίους γίνεται κάποιο έργο από το υπουργείο τους, γιατί όλο και θα βρεθούν κάποιοι διαδηλωτές, πρόθυμοι να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα λιντσαρίσματα υπουργών, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ζητήσει από τους υπουργούς που σκοπεύουν να κάνουν κάποια δημόσια εμφάνιση, να παίρνουν μαζί τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κρύβονται από πίσω του.

Σε ό,τι αφορά την Ακρόπολη, ολοκληρώθηκαν επιτέλους τα έργα αναστήλωσης. Το ενδιαφέρον είναι πως οι αρχαίοι Έλληνες χρειάστηκαν 9 χρόνια για να φτιάξουν τον Παρθενώνα και οι σύγχρονοι Έλληνες χρειάστηκαν 35 χρόνια για να τον αναστηλώσουν. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος κακόπιστος που να υποστηρίζει πως φαγώθηκαν δισεκατομμύρια στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Μιας και χρειαστήκαμε τετραπλάσιο χρόνο για την αναστήλωση των μνημείων από τον χρόνο που απαιτήθηκε για να δημιουργηθούν -και με δεδομένο πως το ελληνικό χρέος δημιουργήθηκε μέσα σε 30 χρόνια-, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως θα ξεχρεώσουμε σε 120 χρόνια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.