Λάθος ανάγνωση

Μετά από την παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου, κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ανθρωποφαγία και να υποστηρίξουν πως η κυρία Γκερέκου ήταν θύμα του εσωκομματικού πολέμου. Όλοι αυτοί κάνουν πολύ μεγάλο λάθος – τα πράγματα είναι διαφορετικά:Η έξοδος της κυρίας Γκερέκου από την κυβέρνηση ήταν ένα πολύ θετικό βήμα στη ζωή της και στην καριέρα της.

Όσοι βρίσκονται μέσα στην κυβέρνηση κινδυνεύουν. Οι εποχές, που το να είσαι υπουργός θεωρείτο κάτι σημαντικό και σπουδαίο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι σημερινοί υπουργοί είναι καμένα χαρτιά και δεν έχουν κανένα μέλλον.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαλε από την κυβέρνηση την Άντζελα Γκερέκου, επειδή την αγαπάει. Την προστάτευσε.

Για τους λίγους μήνες που θα αντέξει ακόμα αυτή η κυβέρνηση, όποιος καλείται να υπουργοποιηθεί θα πρέπει να θεωρεί σίγουρο πως ο Παπανδρέου τον αντιπαθεί.

Ήδη, οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν από τον Παπανδρέου να τους αντικαταστήσει, ενώ κάποιοι σκέφτονται να αφήσουν ακόμα και την βουλευτική τους έδρα.

Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο εξής το μεγαλύτερο δώρο για τους υπουργούς και τους βουλευτές. Όσοι διαγραφούν, ίσως να έχουν κάποιο μέλλον στην πολιτική – τους υπόλοιπους ξεχάστε τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.