Φιμώστε τον

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως υπάρχει ευθύνη αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών για τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά κατά των συγκεκριμένων τραπεζών. Μάλλον έχει λαλήσει εντελώς:

Στην Ελλάδα, την χώρα όπου καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν τόλμησαν ποτέ να αγγίξουν το τραπεζικό σύστημα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει μήνυση σε αμερικανικές τράπεζες.

Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να αγγίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οπότε θα αλλάξει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ώστε έτσι να αναγκαστούν να αλλάξουν στάση οι Έλληνες τραπεζίτες.

Εντάξει, έχουμε χρεοκοπήσει, αλλά, αν ο Παπανδρέου συνεχίσει να μιλάει χωρίς κείμενο, σε λίγο θα μας πουλήσουν για σκλάβους και για όργανα.

Για την ιστορία, να θυμίσω πως προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε «θα θέσουμε τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί σήμερα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας».

Επίσης, έλεγε πως σκοπεύει να δημιουργήσει «έναν δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, ο οποίος θα δώσει κατεύθυνση σε όλο το τραπεζικό σύστημα» – είχε δηλώσει μάλιστα «δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε κρατικοποιήσεις» . Την συνέχεια την ξέρετε.

Το από δω και πέρα, όμως, ούτε που το φαντάζεστε.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.