Τα πιάσατε τα λεφτά σας

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν υποψίες φοροδιαφυγής ή απόκρυψης μαύρου χρήματος, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωράει στο άνοιγμα των λογαριασμών που διατηρούν Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού. Η απελπισία δεν κρύβεται.

Τώρα που κλείνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Ελλήνων στο εσωτερικό, ο Παπακωνσταντίνου θα ανοίξει τους λογαριασμούς των Ελλήνων στο εξωτερικό. Ακολουθεί την πορεία του χρήματος.

Όταν θα ανοίξετε τους λογαριασμούς Ελλήνων στην Ελβετία, να μην ξεχάσετε να ψάξετε και στις θυρίδες.

Μιας και μόνο οι καθυστερημένοι και οι αναλφάβητοι εμπιστεύονται πια τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες, το επόμενο βήμα του υπουργείου Οικονομικών θα είναι να μπουκάρουν τα στελέχη του στα σπίτια των Ελλήνων και να ψάχνουν για χρήματα στα στρώματα και στις γλάστρες.

Το 1999, με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, πολλοί Έλληνες έχασαν τις περιουσίες τους στο χρηματιστήριο. Το 2010 το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εδώ, για να μαζέψει και τα υπόλοιπα.

Τότε το σύνθημα ήταν ο εκσυγχρονισμός – σήμερα είναι η διαφάνεια και άλλες τέτοιες πίπες.

Η διαφορά είναι πως τώρα είναι σχεδόν όλοι υποψιασμένοι, αφού τα ΜΜΕ καταρρέουν και δεν πείθουν πια κανέναν, ενώ το διαδίκτυο έχει ξεστραβώσει πολύ κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ρωτάνε «λες να πτωχεύσουμε και να επιστρέψουμε στη δραχμή;». Άντε καλέ, γιατί το λες αυτό;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.