Λάκης Λαμπράκης

Ο χαμός του μεγάλου ευπατρίδη Χρήστου Λαμπράκη άφησε ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας, αφού ο μακαρίτης είχε πάρει εργολαβία όλον τον πολιτισμό της χώρας. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει τώρα ο μεγάλος Λάκης Λαζόπουλος με το μπαλέτο του.Λίγο πριν πεθάνει, ο Χρήστος Λαμπράκης είχε δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στο Λάκη Λαζόπουλο. Πιο συγκεκριμένα του είχε πει «Λάκη, εσύ θα αναλάβεις τον πολιτισμό μετά από εμένα. Αν κόψεις τα αστεία με τις κλανιές, τα ανέκδοτα του ’70 και τα ξεκατινιάσματα με την Έφη Σαρρή και τη Βέρα Λάμπρου, είσαι έτοιμος να αναλάβεις το Μέγαρο, το Ηρώδειο και την Επίδαυρο».

«Μα μου ζητάς να γίνω ένας άλλος» του απάντησε ο Λάκης Λαζόπουλος. «Λάκη, ήδη είσαι ένας άλλος. Σε μένα μιλάς τώρα, όχι σε εκείνη την καθυστερημένη στην εκπομπή σου που γελάει ακόμα κι όταν ρεύεσαι. Ξέρουμε κι οι δυο μας πολύ καλά πως υποκρίνεσαι το παιδί του λαού και λαϊκίζεις αφόρητα, αλλά ο πραγματικός σου κόσμος είναι οι μεγαλοεκδότες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν ηλίθιος, θα το είχε αντιληφθεί. Είσαι πολύ τυχερός που απευθύνεσαι σε ηλίθιους».

Τώρα, ο Λάκης Λαζόπουλος ντύνεται Λάκης Λαμπράκης και θέλει να προσφέρει στον πολιτισμό μέσα από ένα σάιτ. Στην πραγματικότητα, ξέρει πως έχουν αρχίσει να τον παίρνουν χαμπάρι και προσπαθεί να διορθώσει το προφίλ του. Όλοι οι τηλεαστέρες κάνουν σάιτ, επειδή έχουν την εντύπωση πως το διαδίκτυο είναι η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και θα κρύψει το χυδαίο τους πρόσωπο. Δεκάδες αγορασμένοι και φτηνοί δημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν να συμβάλουν στη μεταμόρφωση του Λάκη Λαζόπουλου σε Λάκη Λαμπράκη.

Η παρουσίαση του σάιτ έγινε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, γιατί το Μέγαρο το έχουν λερώσει διάφοροι λαϊκοί καλλιτέχνες και ο Λάκης ήθελε να διαφοροποιήσει τη θέση του από την πλέμπα.

Άλλωστε το Μουσείο της Ακρόπολης τον εκφράζει απόλυτα, αφού ο Λάκης κρύβει και μια Μελίνα μέσα του. Κακόμοιρη Ελλάδα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.