Λεφτά υπάρχουν!


Συζητήσεις προκάλεσε η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου πως “τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί” – οι πολιτικοί μαζί με τους πολίτες. Μέσα στο θόρυβο που προκάλεσε η δήλωση του κ. Πάγκαλου, πέρασε απαρατήρητο πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε σε αυτό που αναρωτιόντουσαν όλοι:

Το ερώτημα που έθεταν όλοι -ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου- είναι το “πού πήγαν τα λεφτά;”. Ο κ. Πάγκαλος είπε “τα φάγαμε”. Όλοι νόμισαν πως εννοούσε ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν πια. Όχι, ο κ. Πάγκαλος κυριολεκτούσε: τα λεφτά τα έχουν φάει. Τα λεφτά είναι στο στομάχι τους.

Κοιτάξτε το στομάχι του Πάγκαλου. Απορείτε ακόμα για το πού είναι τα λεφτά; Το περίεργο είναι πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό.

Είναι αδύνατο να ξοδέψεις τόσα δισεκατομμύρια, ενώ το πόθεν έσχες των πολιτικών δείχνει πως τα χρήματα δεν τα έχουν σε καταθέσεις. Άρα, πού είναι τα λεφτά; Εξαφανίστηκαν;

Τα λεφτά είναι στα στομάχια των πολιτικών. Ναι, αλλά δεν είναι όλοι οι πολιτικοί εύσωμοι σαν τον κ. Πάγκαλο. Είναι απλό: δεν τα έφαγαν όλοι – τα κατάπιαν αυτοί που έχουν κοιλάρες και μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ χρήμα.

Στα στομάχια του Πάγκαλου και του Βενιζέλου πρέπει να βρίσκεται σχεδόν όλο το χρέος της χώρας. Το νου σας μη το σκάσουν από τη χώρα και χάσουμε τα λεφτά.

Ναι, αλλά πώς τα βγάζουν τα χρήματα όταν θέλουν ρευστό; Κι αυτό είναι απλό: Τραβάει ένα χέσιμο ο Πάγκαλος, βγάζει καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ και τα μοιράζει στους υπουργούς για να περάσουν το μήνα.

(Θα περίμενε κάποιος η χυδαία δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου -που παρουσιάζει ένα ολόκληρο λαό ως κλέφτες- να βγάλει τους πολίτες στο δρόμο. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και πιο εμφανές πως η ζημιά που έχει γίνει στα μυαλά και στις ψυχές των Ελλήνων είναι τεράστια. Ίσως, ανεπανόρθωτη. Τώρα οι κλέφτες -σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο- πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν τους κλέφτες -πάλι σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο- πολιτικούς. Ωραία φάση. Εγώ δεν θα πάω. Ούτε κλέφτης είμαι, ούτε κλέφτες ψηφίζω. Καλό βόλι, κλέφτες!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.