Νενικήκαμεν!

Την επόμενη Κυριακή -31 Οκτωβρίου- θα διεξαχθεί ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας που έχει διαφημιστεί πολύ στο εξωτερικό, επειδή φέτος είναι η επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 12.500 δρομείς και τα έσοδα για την Αθήνα υπολογίζονται σε 25 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, όποιος ξένος μπει στο athensclassicmarathon.com θα δει ένα κείμενό μου –το βλέπετε πιο πάνω- που προτρέπει τους ξένους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Πώς έγινε αυτό;

Οι υπεύθυνοι (που λέει ο λόγος), οι οποίοι σκέφτηκαν να διοργανώσουν τον μαραθώνιο για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα -και έκαναν μια τεράστια καμπάνια στο εξωτερικό για να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες- κατοχύρωσαν το domain athensclassicmarathon.gr αλλά κανείς τους δεν ασχολήθηκε να ψάξει σε ποιον ανήκει το athensclassicmarathon.com . Δηλαδή, έκαναν μια πανάκριβη καμπάνια στο εξωτερικό, αλλά θεώρησαν δεδομένο πως οι χιλιάδες ξένοι θα ψάχνουν στο διαδίκτυο στο «.gr» και όχι στο «.com» .

Ένας κύριος κατοχύρωσε το athensclassicmarathon.com και με ρώτησε αν μπορεί να ανεβάσει εκεί το κείμενό μου «Don’t visit Greece». Του απάντησα θετικά –αφού δεν πιστεύω στα πνευματικά δικαιώματα- και το αποτέλεσμα είναι πως όποιος μπει στο athensclassicmarathon.com βλέπει το «Don’t visit Greece».

Βέβαια,οι προθέσεις του καλού κυρίου δεν είναι προδοτικές ή ανθελληνικές – ο μόνος του σκοπός είναι να δείξει το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας. Το εξηγεί στο τέλος της σελίδας, ενώ παραθέτει και link για το επίσημο site του Κλασικού Μαραθώνιου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δηλώνει παντού πως-από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο- ο κλασικός μαραθώνιος είναι το μεγάλο του στοίχημα. Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Γερουλάνος;

athensclassicmarathon.com

Θα παρακαλούσα τους καλούς αναγνώστες να διαδώσουν το κείμενο και να κάνουν google bombing στο athensclassicmarathon.com . Στο μαραθώνιο -όπως και στη ζωή- σημασία έχει η συμμετοχή!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.