Στης Ακρόπολης τα μέρη

Το επιχείρημα που ακούστηκε από όλα τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης για να καταδικάσουν το κλείσιμο της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού ήταν πως η Ακρόπολη είναι ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού.

Αφού η Ακρόπολη είναι ένα παγκόσμιο μνημείο, γιατί τα έσοδα από τους τουρίστες πηγαίνουν στο ελληνικό κράτος και δεν πηγαίνουν στην Unesco ή σε κάποιον άλλον παγκόσμιο οργανισμό;

Ένα ακόμα επιχείρημα που λένε όλα τα παπαγαλάκια είναι πως το κλείσιμο της Ακρόπολης μας κάνει ρεζίλι διεθνώς. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, οι πολιτικοί που την χρεοκόπησαν είναι όλοι στη θέση τους -όπως και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι καναλάρχες, οι εκδότες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που τους στηρίζουν-, και η χώρα έγινε ρεζίλι διεθνώς από το κλείσιμο της Ακρόπολης. Η χώρα έχει γίνει τόσο πολύ ρεζίλι διεθνώς από τη χρεοκοπία και το γεγονός πως οι Έλληνες παρακολουθούν ακόμα βουβοί τους πολιτικούς τους, που τίποτα δεν μπορεί να την γελοιοποιήσει περισσότερο.

«Ποιος τους έδωσε δικαίωμα ιδιοκτησίας στην Ακρόπολη;» αναρωτήθηκε ο οργισμένος και αδέκαστος δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας στο δελτίο του Mega και συνέχισε έξαλλος :«Ποιος δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε για όποια δίκαια και να έχει να οικειοποιηθεί την Ακρόπολη, το σύμβολο του δημόσιου χώρου;».

Λίγο πριν –στην αρχή του δελτίου του Mega- ο κ. Τσίμας είχε παρακολουθήσει αμίλητος και προσκυνημένος να προβάλλεται ως πρώτη είδηση της ημέρας το φιλανθρωπικό έργο της συζύγου ενός εκ των αφεντικών του (φυσικά, οι φιλανθρωπίες της γίνονται με τα δικά μας χρήματα). Βέβαια, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι ένα ακόμα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού και έχει υποστεί περισσότερες αναστηλώσεις και από τον Παρθενώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίμα, η Ακρόπολη είναι ένα σύμβολο του δημόσιου χώρου και δεν μπορεί κανείς να την οικειοποιείται, αλλά δεν τον ενοχλεί καθόλου πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν οικειοποιηθεί τις δημόσιες συχνότητες (που είναι δημόσιο αγαθό) και εκπέμπουν επί 20 χρόνια την άγρια προπαγάνδα των άθλιων αφεντικών τους.

Η μέρα που οι πολίτες θα μπουκάρουν στο στούντιο του Mega –ενός ακόμα παγκόσμιου μνημείου- δεν θα αργήσει. Και τότε η θέση του κ. Τσίμα θα είναι πολύ δύσκολη. Καλή τύχη.

(Ο σκύλος της φωτογραφίας είναι ο Οδυσσέας, όπως μου είπε η κυρία που καθαρίζει τις τουαλέτες της Ακρόπολης χτες το απόγευμα. Τα μπλε κτήνη στο βάθος δεν ξέρω πώς τα λένε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.