Επιτυχία

Μέσα στο απαισιόδοξο κλίμα των τελευταίων ημερών, πέρασε κάπως απαρατήρητη και δεν έτυχε της προσοχής που της έπρεπε μια πολύ μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Η μικρή Ελλάδα πέτυχε πριν από λίγες ημέρες κάτι που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.Θα θυμάστε όλοι πως το ιδανικό οικονομικό μοντέλο των ελληνικών κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας. Η επιθυμία τους ήταν να γίνει η Ελλάδα Ιρλανδία. Ε λοιπόν, τα κατάφεραν. Γίναμε Ιρλανδία.

Το γεγονός πως για να γίνουμε Ιρλανδία χρειάστηκε να χρεοκοπήσει η Ιρλανδία δεν μειώνει καθόλου το μέγεθος της επιτυχίας μας. Τι κι αν οι δυο χώρες έφτασαν στη χρεοκοπία από διαφορετικούς δρόμους; Το αποτέλεσμα μετράει.

Είμαστε η Ιρλανδία του Νότου. Όλο και πλησιάζουμε στη Δανία.

(Αυτά έλεγα στην παρέα μου, ενώ τρώγαμε και πίναμε σε ταπεινό ταβερνείο των Πετραλώνων. Μετά πληρώσαμε ρεφενέ. Σύντομα ο καθένας θα πληρώνει ακριβώς το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά που έφαγε. Θα γίνουμε δηλαδή και Γερμανία του Νότου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.