Φωτορεπορτάζ από τη διαδήλωση – 15/12/2010

Στην αρχή όλα ήταν δυναμικά αλλά ήρεμα. Τεράστιο πλήθος, κέφι, παλμός και αποφασιστικότητα. Είμαστε ακόμα στη Σταδίου (εκτός από το ΠΑΜΕ που έκανε γρήγορα την παρέλασή του και εξαφανίστηκε).

Η πορεία προχωράει, η πλατεία Συντάγματος αρχίζει να γεμίζει κόσμο και πέφτουν οι πρώτες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται μπροστά από το King George και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει Χριστούγεννα.

Οι κουκουλοφόροι καίνε. Τα ΜΑΤ κοιτάνε. Διακριτικά.

Αυτός νίκησε.

Το αυτοκίνητο λίγο πριν καεί.

Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τα δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος και μπαίνει -κυρίως- στην Ερμού, για να πάρει μια ανάσα. Ο κόσμος δεν φεύγει, αν και τα χημικά δεν αντέχονται. Στην οδό Νίκης, με φωνές και βρισιές οι πολίτες αναγκάζουν τους αστυνομικούς να οπισθοχωρήσουν και να φύγουν.

Ξανά στην πλατεία Συντάγματος. Γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, οι αστυνομικοί ετοιμάζονται για επίθεση. Λεπτομέρεια: δίπλα τους σουλατσάρει για πολλή ώρα μια μεγάλη ομάδα από ασφαλίτες που είναι ντυμένοι “αντιεξουσιαστές”. Καλό καρναβάλι!

Βουλή στην ομίχλη.

Τα ΜΑΤ προελαύνουν στην πλατεία Συντάγματος. Εδώ έχασα πολλές ωραίες σκηνές, γιατί πήγα και τράβηξα με το ζόρι μια πανικόβλητη θείτσα που ήταν στη μέση του δρόμου πίσω από τα ΜΑΤ και ήταν ζήτημα δευτερολέπτων πότε θα φάει την πέτρα στο κεφάλι. Στη γωνία της Ερμού της έκανα και ένα μικρό μάθημα για το ποια είναι η σωστή θέση σε τέτοιες καταστάσεις.

Ξαφνικά δεν μπορώ να πάρω ανάσα και θυμάμαι πως έχω άσθμα. Δεν έχω Aerolin μαζί μου, τα φαρμακεία είναι κλειστά και φεύγω του σκοτωμού. Στη γωνία της Μητροπόλεως με τη Νίκης ρίχνω μια τελευταία ματιά πίσω μου. I love Athens!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.