Στο δρόμο

Ήταν ολοφάνερο πως οι χτεσινές συγκεντρώσεις και πορείες για τη συμπλήρωση δυο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν εντελώς ανεπιθύμητες. Το μαρτυρούσαν ο αποκλεισμός του κέντρου και η παρουσία αμέτρητων αστυνομικών. Δεν έχω ξαναδεί σε πορεία τόσους πολλούς αστυνομικούς – με στολή ή χωρίς.

Όσοι ενημερώθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο για τις χτεσινές πορείες θα σχημάτισαν την εντύπωση πως οι μπαχαλάκηδες προκάλεσαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η πραγματικότητα είναι πως, όταν συμμετέχεις σε πορεία με αστυνομικούς δεξιά σου, αριστερά σου, πίσω, μπρος, ακριβώς δίπλα σου με «στολή αντιεξουσιαστή» -και το ελικόπτερο να πετάει από πάνω σου- ακόμα και μια ηλικιωμένη διαδηλώτρια μετατρέπεται σε καμικάζι και θέλει να τους σπάσει τα μούτρα.

Ευτυχώς, μέσω του διαδικτύου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται για το τι πραγματικά συμβαίνει στους δρόμους. Τα ρετάλια της τηλεόρασης και οι δήθεν πνευματικοί άνθρωποι που είναι στο payroll πολιτικών, εταιριών και πρεσβειών δεν μπορούν πια να πείσουν κανέναν.

Η ιστορία με τους μπαχαλάκηδες πρέπει να τελειώνει. Μπαχαλάκηδες δεν είναι οι πιτσιρικάδες που πετάνε πέτρες και σπάνε βιτρίνες – μπαχαλάκηδες είναι οι πολιτικοί που διέλυσαν τη χώρα, οι πολίτες που τους ψήφιζαν, οι μεγαλοεκδότες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι λοιποί σκατάδες. Αυτοί μας οδήγησαν στο απόλυτο μπάχαλο.

Είναι εντελώς γελοίο να είσαι πολίτης μιας χώρας που την χρεοκόπησαν -χωρίς κανείς να τιμωρηθεί γι’ αυτό- και να πιστεύεις πως το πρόβλημά της χώρας είναι οι πιτσιρικάδες που πετάνε νεράντζια.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό: δεν μας θέλουν στον δρόμο. Άρα, όλοι στον δρόμο.

Σήμερα έχουμε δυο συλλαλητήρια για την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν – στις 5 στην Κλαυθμώνος και στις 7 στο Σύνταγμα. Εγώ θα πάω και στα δυο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.