Είσαι και μαλάκας!

Στην περιβόητη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, είπε μεταξύ άλλων και κάτι που πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Εγώ, πάντως, το πρόσεξα.Ο κ. Ντερούζ είπε πως «Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής μου έχουν πει επανειλημμένως τους τελευταίους έξι μήνες “κάνεις λάθος και χάνεις τον στόχο, το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας”».

Ποιοι είναι «οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής»; Μήπως ο κ. Ντερούζ συνάντησε την κυρία Κική Δημουλά; Μήπως συνάντησε τον κ. Μίκη Θεοδωράκη;

Δεν νομίζω η Κική Δημουλά ή ο Μίκης Θεοδωράκης να είπαν στον κ. Ντερούζ πως «το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας». Δεν τους έχω για τέτοιους ανθρώπους.

Κάποιους άλλους συνάντησε ο κ. Ντερούζ. Επειδή δεν τους κατονομάζει, υποθέτω πως εννοεί τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Κόκκαλη και άλλους τέτοιους «σημαντικούς Έλληνες».

Ο κ. Ντερούζ κάνει ένα «σημαντικό» λάθος για αυτούς τους «σημαντικούς Έλληνες». Αυτοί οι «σημαντικοί Έλληνες» δεν είναι «εκτός πολιτικής», όπως αναφέρει στη συνέντευξή του. Αντιθέτως, είναι πολύ «εντός πολιτικής» – πιο εντός δεν γίνεται. Στην ουσία, αυτοί είναι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας εδώ και δεκαετίες. Η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται -σε μεγάλο ποσοστό- και σε αυτούς.

Ο κ. Ντερούζ μας είπε ποιους θεωρεί «σημαντικούς Έλληνες» και μας ενημέρωσε πως του είπαν ότι «κάνει λάθος και χάνει τον στόχο – το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Τώρα ξέρουμε ποιους συναντά ο κ. Ντερούζ, τι του λένε και ότι συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις τους. Άρα, ξέρουμε πως η πρεμούρα της κυβέρνησης και της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις και «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι διαταγή των «σημαντικών Ελλήνων». Αυτοί θα αγοράσουν πρώτοι τη δημόσια περιουσία και πολύ φτηνά. Οι συμφωνίες έχουν γίνει. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει τα παπαγαλάκια.

Η Ελλάδα ανήκει στο νταβατζιλίκι – ακόμα, παρά τη χρεοκοπία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.