Μπάφος

Οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες ψεύτες, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει και τους τοίχους μαζί του στο θέμα της ψευτιάς. Μάλιστα, τα πιστεύει στο τέλος τα ψέματα που λέει. Είναι χαρακτηριστικό των ηλιθίων να θεωρούν τους πάντες ηλίθιους.Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιαζόταν επί δεκαετίες από μερίδα των ΜΜΕ, ως ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός πολιτικός – εντάξει, σήμερα τουλάχιστον ξέρουμε πως όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που τον αποθέωναν ήταν αγορασμένοι.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «προοδευτικότητας» του Γιώργου Παπανδρέου –σύμφωνα με τους «θαυμαστές» του- ήταν οι θέσεις του στο θέμα των ναρκωτικών.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε αίσθηση, όταν μίλησε ανοιχτά για αποποινικοποίηση και διαχωρισμό των ναρκωτικών ουσιών.

Έκτοτε, δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρθηκε στην αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και της καλλιέργειας μικρών ποσοτήτων κάνναβης, ενώ δήλωνε πως πρέπει να πάψουμε να είμαστε υποκριτές και να ακολουθήσουμε τις ρεαλιστικές μεθόδους που ακολούθησαν η Ολλανδία και η Ελβετία.

Τελικά, ο «προοδευτικός» Γιώργος Παπανδρέου –όταν έγινε πρωθυπουργός – δεν αποποινικοποίησε το χασίς αλλά ποινικοποίησε την αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου στο μετρό και στα λεωφορεία.

Update: (Οι αναγνώστες του μπλογκ με έχουν ξεπεράσει – μου γράφει καλή αναγνώστρια) : “Μήπως το ότι ο Παπανδρέου ποινικοποίησε την αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου στο μετρό και στα λεωφορεία είναι έμμεση αποποινικοποίηση του χασίς λόγω του ότι τα εισιτήρια χρησιμοποιούνται συχνά και ως τζιβάνες;”

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.