Ένας μεγάλος πατριώτης

Μετά την εξέγερση στη Λιβύη, όλοι κατηγόρησαν τον Μουαμάρ Καντάφι επειδή στρατολόγησε μισθοφόρους από αφρικανικές χώρες και τους έδωσε εντολή να πυροβολούν τους Λίβυους διαδηλωτές. Όλοι αυτοί κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος.Η κίνηση του Μουαμάρ Καντάφι να στρατολογήσει μισθοφόρους από άλλες χώρες αποδεικνύει περίτρανα πως ο Λίβυος ηγέτης είναι ένας μεγάλος πατριώτης.

Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν ήθελε να σκοτώνουν οι Λίβυοι τους Λίβυους, οπότε έβαλε ξένους να σκοτώνουν τους Λίβυους.

Αν ο Καντάφι χρησιμοποιούσε Λίβυους στρατιώτες για να σκοτώνουν τους Λίβυους διαδηλωτές, θα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη. Χρησιμοποιώντας τους μισθοφόρους, ο Καντάφι απέτρεψε τον εμφύλιο πόλεμο.

Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούσαν και οι αντικυβερνητικοί μισθοφόρους – αν συνέβαινε αυτό, οι μισθοφόροι του Καντάφι θα πολεμούσαν τους αντικυβερνητικούς μισθοφόρους και ο λαός της Λιβύης δεν θα λέρωνε τα χέρια του με αδελφικό αίμα.

Είναι τραγικό να σκοτώνει ο αδελφός τον αδελφό. Αν στον ελληνικό εμφύλιο είχαν συμμετάσχει μόνο μισθοφόροι, δεν θα είχε χυθεί ελληνικό αίμα και ο ελληνικός λαός θα προχωρούσε αδελφωμένος, χωρίς να φέρει επί δεκαετίες τα σκληρά τραύματα του εμφυλίου πολέμου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.