Γιατί τρέχουν οι ερωτευμένοι;

Η άνοιξη είναι η εποχή του έρωτα. Επίσης, η άνοιξη είναι η εποχή που μας πιάνουν αλλεργίες και ξεσκιζόμαστε στο φτάρνισμα, αλλά ας μείνουμε στον έρωτα που είναι κάπως πιο ωραίος από την καταρροή, το μπούκωμα και τη φαγούρα.

Την άνοιξη η φύση αναγεννιέται και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το πορτοκαλί και το κόκκινο χρώμα διεγείρουν τις αισθήσεις μας και μας μετατρέπουν από κοιμισμένα παγόβουνα σε ερωτικά ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούν.

Το χειμώνα, ο καιρός δεν ευνοεί τις εξόδους –και κατά συνέπεια τον έρωτα-, αν και με αυτές τις σόμπες που έχουν βάλει πάνω από τα κεφάλια μας όλες οι καφετέριες στα πεζοδρόμια και στις πλατείες έχεις την εντύπωση πως δεν είναι χειμώνας, αλλά κατακαλόκαιρο και κινδυνεύεις να πάθεις ηλίαση.

Τους μεγάλους έρωτες τους ζεις στην εξοχή – τα πεζοδρόμια και η άσφαλτος δεν ανθίζουν ποτέ.

Θα έχετε δει σε πολλές ελληνικές –αλλά και ξένες ταινίες- του παρελθόντος πως οι ερωτευμένοι τρέχουν μέσα σε λιβάδια με παπαρούνες και μαργαρίτες.

Βέβαια, μέσα στα λιβάδια έχει και τσουκνίδες, σκορπιούς, αρουραίους και φίδια, αλλά αυτά δεν τα δείχνουν ποτέ στις ταινίες με τους ερωτευμένους.

Κανείς δεν έχει καταλάβει, γιατί οι ερωτευμένοι τρέχουν στις ταινίες.

Βλέπουμε το αγόρι να κυνηγάει το κορίτσι μέσα στους αγρούς για κάνα τέταρτο και μόλις το πιάνει –και εμείς περιμένουμε πως θα το κουτουπώσει επιτέλους-, το αγόρι προσφέρει στο κορίτσι μια μαργαρίτα.

Φυσικά, το λιβάδι έχει εκατομμύρια μαργαρίτες, αλλά η κοπέλα συγκινείται από αυτή τη μία συγκεκριμένη μαργαρίτα που της πρόσφερε το αγόρι, λες και την είχε φέρει από το σπίτι του.

Οπότε, αρχίζει να μαδάει αργά-αργά και ναζιάρικα τη μαργαρίτα.

Μ’ αγαπάει, δεν μ’ αγαπάει;

Ναι, την αγαπάει, αλλά όχι και τόσο πολύ· αν την αγαπούσε τρελά, δεν θα της πρόσφερε μια μαργαρίτα αλλά το κλειδί μιας Πόρσε.

Τέλος πάντων, κάπου εκεί φιλιούνται γιατί οι θεατές είναι έτοιμοι να κόψουν φλέβες από τη βαρεμάρα.

Καλό θα ήταν εσείς να μην τρέχετε με τον έρωτά σας μέσα στους αγρούς, γιατί μπορεί ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου να σας περάσει για κλέφτες και να σας τουφεκίσει.

Δεν θα έχει κι άδικο ο άνθρωπος· εσείς τι θα σκεφτόσασταν αν βλέπατε δυο ζαβούς να τρέχουν δίπλα από τη στάνη και το κοτέτσι σας, ποδοπατώντας τα λαχανικά σας;

Μπορείτε να τρέχετε σε δημόσια πάρκα και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Μην πιάσετε όλο το χώρο, γιατί μπορεί να θέλουν να τρέξουν και τίποτα άλλοι ερωτευμένοι και να τους κάνετε χαλάστρα· άσε που εκεί που τρέχεις, μπορεί να σου ‘ρθει από απέναντι κάνα ερωτευμένο παιδοβούβαλο, να σε πάρει παραμάζωμα και να σε στείλει στο ΚΑΤ.

Καλό σημείο για ερωτικό τρέξιμο την άνοιξη είναι και η αμμουδιά.

Μόλις τελειώσετε το μαραθώνιο στην παραλία, μπορείτε να γράψετε και τα ονόματά σας ή τα αρχικά σας στην άμμο μέσα σε μια μεγάλη καρδιά με ένα βέλος· είναι πολύ πρωτότυπο και θα εντυπωσιάσει όσους περάσουν από κει.

Τα ονόματά σας μπορείτε να τα χαράξετε και πάνω στα βράχια.

Βέβαια, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάνα σκεπάρνι, κάνα σφυρί ή κάνα κομπρεσέρ, γιατί, αν αρχίσετε να παλεύετε να τα γράψετε με τα πετραδάκια, θα σας βγει η πίστη ανάποδα.

Όπως θα τρέχετε στην εξοχή με το μεγάλο σας έρωτα, θα παρατηρήσετε πως στη φύση όλα είναι αρμονικά και πως όλα τα χρώματα ταιριάζουν με όλα τα άλλα χρώματα.

Στη φύση, τα κίτρινα, τα κόκκινα και τα μοβ λουλούδια συνυπάρχουν υπέροχα με το πράσινο τριφύλλι, αλλά, αν εσείς φορέσετε μια πράσινη φούστα με κόκκινη μπλούζα και κίτρινα παπούτσια, θα είστε σαν τον βασιλιά Καρνάβαλο.

Μην προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό· αυτό είναι το μεγαλείο της φύσης.

Άντε, καλούς έρωτες!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.