Ο ύπνος θρέφει μάγουλα και ξεγυμνώνει κώλους

“Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες” είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι Ισπανοί διαδηλωτές στις πλατείες. Βέβαια, εμείς δεν έχουμε τόσο ωραίες πλατείες. Αν είχαμε εμείς τόσο ωραίες και μεγάλες πλατείες -όπως οι Ισπανοί-, θα είχαμε κάνει τώρα την Οκτωβριανή Επανάσταση.Στην αρχή, ο χλευασμός για τους Έλληνες προερχόταν από μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες του εξωτερικού. Ακολούθησαν οι ξένοι πολιτικοί και τώρα μας χλευάζουν ανοιχτά και οι άλλοι λαοί.

Το αξιοσημείωτο είναι πως -μέχρι τώρα- υπήρχαν παραινέσεις από την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους της να μην αντιδρούμε και να καθόμαστε φρόνιμα, για να μη χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τώρα -με το σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών- διαπιστώνουμε πως η απάθεια και η δουλοπρέπεια των Ελλήνων γίνονται αφορμή να χαλάσει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να μας δουλεύουν ανοιχτά. Δηλαδή, έχουμε γίνει ρόμπες διεθνώς.

Το να σε χλευάζει ένας δημοσιογράφος ή ένας πολιτικός δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Το να σε χλευάζει ένας άλλος λαός πονάει πολύ. Ειδικά, όταν ξέρεις πως έχει δίκιο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.