Τα βασικά

Και από κει που επί μήνες λάμβανα μέιλ με κατηγορίες πως προτρέπω τους ανθρώπους να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν -ναι, εμένα περίμεναν-, ξαφνικά σήμερα λαμβάνω μέιλ που υποστηρίζουν ότι δεν προωθώ τις σημερινές συγκεντρώσεις. Δηλαδή, τι άλλο να κάνω;Μια κυρία μου γράφει γιατί έγραψα για τις συγκεντρώσεις των Ισπανών της Αθήνας. Μα, αυτούς είδα στο δρόμο. Αυτοί συζητούσαν, αυτοί διαδήλωναν. Για ποιους να έγραφα; Για τα ζώα που περνούσαν από δίπλα και έτρεχαν του σκοτωμού για την καφετέρια, χωρίς καν να γυρίσουν το βλέμμα τους να δουν τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;

Καταλαβαίνω πως πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πάει ποτέ στη ζωή τους σε μια διαδήλωση και δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Η διαδήλωση δεν είναι δεξίωση – δεν πας με πρόσκληση, ούτε χρειάζεται επίσημο ένδυμα. Παίρνεις το κορμί σου, την ψυχή σου και το μυαλό σου -δεν έχεις και τίποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο- και πας και στήνεσαι δίπλα στους άλλους.

Είσαι κι εσύ ένας μέσα σε όλους τους άλλους – ένας απ’ αυτούς. Δεν υπάρχουν φίρμες και “σταρ” στις διαδηλώσεις – διαφορετικά, θα πήγαινε και ο Σάκης Ρουβάς.

Πας εκεί, στέκεσαι δίπλα στους άλλους και συζητάς. Καλό είναι να μην ψάχνεις τα ελαττώματα του άλλου -σίγουρα έχει, όπως κι εσύ-, αλλά αυτά που σας ενώνουν. Επίσης, καλό είναι να μην είσαι καχύποπτος.

Αυτά. Οι πλατείες μας περιμένουν. Πάντα μας περίμεναν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.