Όχι, δεν έχουμε χούντα


Το απόσπασμα προβλήθηκε στη χτεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και είναι ένα από τα κομμάτια της συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν στο Canal Plus που δεν προβλήθηκαν στο αφιέρωμα του γαλλικού καναλιού στον πρόεδρο του ΔΝΤ. Η συμφωνία του Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2009.

Χωρίς καμία αμφιβολία πια, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του έλεγαν -για πολλούς μήνες- ψέματα για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, μέχρι να φτάσουμε στην “δραματική” ανακοίνωση από το Καστελλόριζο.

Νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρα θέμα δημοκρατίας και εθνικής προδοσίας.

Επίσης, είναι ολοφάνερο πως όσοι γνώριζαν από τον Νοέμβριο του 2009 πως η Ελλάδα θα υπαχθεί στο ΔΝΤ -και δεν ήταν λίγοι αυτοί- είχαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας.

Ένα ακόμα τεράστιο θέμα που τίθεται είναι πώς γίνεται να φέρνει στο φως το βίντεο με τις “κομμένες” δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ένας καλλιτέχνης της σάτιρας και όχι κάποιος δημοσιογράφος.

Κανείς δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει πως είχε ο Λαζόπουλος τη δυνατότητα να εξασφαλίσει αυτό το απόσπασμα και δεν είχαν τη δυνατότητα να το εξασφαλίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες. Ή έστω, κάποιος ελεύθερος δημοσιογράφος (γέλια).

Είναι οι μεγαλοεκδότες και οι καναλάρχες που στηρίζουν την κυβέρνηση και την θέτουν στην υπηρεσία τους, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη και ασυλία για τα εγκλήματά τους σε βάρος του λαού και της χώρας.

Μετά από τη διαρροή αυτού του βίντεο, τα παπαγαλάκια τους ας σταματήσουν να διαμαρτύρονται για τη δήθεν στοχοποίησή τους και ας κατεβάσουν επιτέλους το σηκωμένο δάχτυλο. Να το βάλουν στον κώλο τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.