Ασφυξία


Όποιος βρέθηκε χτες στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσει -ή, έστω, περαστικός- δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Πολλά πράγματα μπορεί να ξεχάσει ένας άνθρωπος στη ζωή του, αλλά ποτέ την αίσθηση της ασφυξίας. Την αίσθηση του πνιγμού.

Μόνοι όσοι βρέθηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας -από το Σύνταγμα μέχρι τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Πλάκα και το Μοναστηράκι- μπορούν να αντιληφθούν τη βία και τη βαναυσότητα των αστυνομικών δυνάμεων, στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν τις εντολές που είχαν να διαλύσουν -πάση θυσία- αυτή τη μεγάλη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών και να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος. Το παρακράτος έδωσε χτες τα ρέστα του. Και έμεινε ταπί.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους αναγνώστες που έχουν φίλους στο εξωτερικό ή διαμένουν στο εξωτερικό να προωθήσουν αυτά τα βίντεο στους φίλους τους και τους γνωστούς τους. Ας τους ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα. Ευχαριστώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.