Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς του στοιχήματος

Δεν θα πρέπει να προκαλεί καχυποψία ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Από τη στιγμή που η τύχη της χώρας έχει παραδοθεί στις αγορές, το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους λίγους τομείς που μπορεί η κυβέρνηση να ασκήσει πολιτική και να δικαιολογήσει την παρουσία της.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων θα καλύψει και την απουσία ηχηρών μεταγραφών.

Μιας και η χρεοκοπία της χώρας έχει πλήξει και το ποδόσφαιρο –και δεν θα έρθουν φέτος σε ελληνικές ομάδες ο Μέσι και ο Κακά-, οι οπαδοί θα ξεχαρμανιάσουν με σκάνδαλα και πιπεράτες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι μεγάλες «μεταγραφές» του φετινού καλοκαιριού θα είναι ο Μπέος, ο Ψωμιάδης και ο Μαρινάκης.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων θα δώσει και μια ανάσα στις αθλητικές εφημερίδες και τα αθλητικά ραδιόφωνα που -εξαιτίας της αδιαφορίας του κόσμου για το ποδόσφαιρο- πήγαιναν για λουκέτο. Το σκάνδαλο θα σώσει πολλές θέσεις εργασίας.

Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να γίνει έρευνα σε βάθος για το ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου. Είναι ολοφάνερο πως ο μόνος που δεν είναι στημένος στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η μπάλα.

Και αυτό, πάλι, δεν είναι και σίγουρο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.