Μια Αμερικάνα στην Αθήνα

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιούνται οι επαφές της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, αφού η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και -για να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στο λαό μας- άναψε ένα κερί στην Παναγιά τη Μεσοπρόθεσμη.

Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα δεν θεωρείται σημαντική από την ελληνική κυβέρνηση, οπότε η κυρία Κλίντον δεν συναντήθηκε πρώτα με τον πρωθυπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά με τον επίτιμο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση Παπανδρέου-Κλίντον είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την πορεία της Ελλάδας, αφού η Χίλαρι ενθουσιάστηκε από τον πίνακα που κοσμεί το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά -σε ένδειξη σεβασμού προς τη χώρα μας- δεν τον πήρε μαζί της, φεύγοντας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στη Χίλαρι Κλίντον πως αντικατέστησε τις παλιατζούρες που ήταν στους τοίχους του πρωθυπουργικού γραφείου επειδή οι παλιοί πίνακες είχαν κακό φενγκ σούι, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως -μόλις άλλαξαν οι πίνακες- η χώρα άρχισε να πετάει.

Η Χίλαρι Κλίντον συζήτησε ακόμα με τον Γιώργο Παπανδρέου για φλέγοντα θέματα, όπως το γυναικείο ποδόσφαιρο και η πορεία της ομάδας των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σκαμπάζει από μπάλλα, αφού -από μικρός- του αρέσει να παίζει μόνο με τις κούκλες του.

Η κυρία Κλίντον συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Χούντας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη που προσφέρουν στη διάλυση της χώρας μας.

Ο κ. Παπούλιας εξελίσσεται στον πιο γελοίο πολιτικό που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα, αφού ευχαριστεί όποιον βλέπει μπροστά του· ξεκινάει το πρωί από το σερβιτόρο που του φέρνει τον καφέ και -μέχρι το βράδυ- λέει “ευχαριστώ” σε όλους: από προέδρους και πρωθυπουργούς ξένων κρατών μέχρι τη νοσοκόμα που του αλλάζει τις πάνες για την ακράτεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπούλιας παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, όταν θύμισε στην κυρία Κλίντον πως στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν 2,5 εκατομμύρια πολίτες ελληνικής καταγωγής – αυτό μάλλον εξηγεί και το γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Στη συνέχεια, η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, για να δει και άλλες ελληνικές αρχαιότητες, εκτός από τον κ. Παπούλια.

Έχοντας πίσω της τον Παρθενώνα -και μπροστά της τον Γερουλάνο-, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως “το έθνος που έχτισε τον Παρθενώνα και εφηύρε τη δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία”· αρκεί βέβαια, αυτό το έθνος να ξεχάσει μια για πάντα τη δημοκρατία και να συνεχίσει με την τυραννία, που κι αυτή είχε μεγάλο σουξέ στην αρχαία Ελλάδα -μεγαλύτερο και από τη δημοκρατία- αλλά αυτό κανείς δεν το αναφέρει ποτέ.

Το βράδυ, η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την πλατεία Συντάγματος, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους διαδηλωτές, οι οποίοι βγήκαν με τα βρακιά από τις σκηνές για να την υποδεχτούν.

Η κυρία Κλίντον μίλησε στη λαϊκή συνέλευση για ενάμισι λεπτό -όπως και οι υπόλοιποι- και αποκάλυψε πως έχει ελληνική καταγωγή. Η Χίλαρι Κλίντον είπε πως η ελληνικότητά της αποδεικνύεται από τη φαρδιά της λεκάνη και το γεγονός ότι είναι χαμηλοκώλα.

Σε ερώτηση ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος έχει παραδώσει την κομματική του ταυτότητα για να μπορεί να συμμετέχει στη λαϊκή συνέλευση- γιατί φοράει πάντα σακάκια και παντελόνια, η Χίλαρι Κλίντον απάντησε πως δεν φοράει φορέματα, για να μην την μπερδεύει ο άντρας της με τις γκόμενές του και την χύνει στη μάπα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.