Σας ευχαριστούμε, υπέροχοι άνθρωποι του Μετρό!

Αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια, αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Ιδιαίτερα, οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, οι οποίοι κράτησαν ανοιχτό τον σταθμό την 29η Ιουνίου και -με αυτόν τον τρόπο- βοήθησαν χιλιάδες διαδηλωτές και, ίσως, έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Θα ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, μιας και ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς τους διαδηλωτές που αναζήτησαν καταφύγιο στο Μετρό, για να σωθούν από τα χημικά και τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του μετρό στο Σύνταγμα, στους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού, στους ανθρώπους του ιατρείου της πλατείας Συντάγματος και σε όλους τους εθελοντές.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σταύρο Φλέγκα, Προϊστάμενο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, ο οποίος χειρίστηκε μια τόσο δύσκολη και σκληρή κατάσταση με επαγγελματισμό και ανθρωπιά.

Ελπίζω και εύχομαι οι άνθρωποι του Μετρό -εργαζόμενοι και αυτοί- να συνεχίσουν να είναι στο πλευρό των διαδηλωτών που αγωνίζονται για δημοκρατία. Αγωνίζονται για ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει, είναι βέβαιο πως οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα θα είναι πιο μαζικές από ποτέ, και θα ήταν χρήσιμο και σωτήριο να υπάρχει στο Μετρό της πλατείας Συντάγματος ένα μόνιμο ιατρείο που θα είναι ακόμα πιο οργανωμένο, και θα μπορεί να βοηθάει τους διαδηλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Θα μπορούσε αυτό το ιατρείο να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας διαδηλωτής.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους του Μετρό στο Σύνταγμα. Νομίζω πως χιλιάδες άνθρωποι νιώθουν το ίδιο συναίσθημα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.