Το ονοματάκι σας;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, εξήγγειλε νομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, όπως και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Πολύ φιλόδοξες εξαγγελίες από έναν υπουργό Δικαιοσύνης που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο επειδή φοβάται τους πολίτες – μάλλον θα τον βόλευε πολύ να είναι ανώνυμος.

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» αλλά ο ίδιος μόνο με κουκούλα μπορεί να βγει έξω. Όχι, δεν είναι γελοίος.

Το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των μπλόγκερ έχει αρχίσει να με κουράζει. Έξι χρόνια πάει και έρχεται. Ας το ψηφίσουν επιτέλους να τελειώνουμε. Να το κάνουν και στις εφημερίδες -σύντομα, όμως, πριν κλείσουν-, ώστε να μάθουμε επιτέλους πώς ονομάζεται ο Αρκάς.

Για το θέμα της άρσης της ανωνυμίας στα μπλογκ τα έχω γράψει επανειλημμένως και έχω τονίσει την ανάγκη για άρση της επωνυμίας και όχι της ανωνυμίας στη χώρα μας. Στο τέλος του πρώτου από τα δυο κείμενα που ακολουθούν υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον ερώτημα που παραμένει αναπάντητο :

Άντε και ρυθμίσου!

Άρση της επωνυμίας

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.